BREAKING NEWS
latest

Χιούμορ: Ο διαμεσολαβητής στις σχέσεις


Όλοι έχουμε ακούσει ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, και αυτό είναι αλήθεια. Το γέλιο ανακουφίζει από την ένταση και το στρες, ανεβάζει τη διάθεση, ενισχύει τη δημιουργικότητα και αυξάνει την ενέργεια. 

Το γέλιο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση ισχυρών, υγιών σχέσεων φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιουργώντας οικειότητα και επιλύοντας συγκρούσεις και διαφωνίες. Πώς, λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το χιούμορ για να ξεπεράσετε τα προβλήματα στη σχέση σας;

Η δύναμη του χιούμορ

Το χιούμορ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις από την αρχική έλξη έως τη μακροπρόθεσμη δέσμευση. Σε νέες σχέσεις, το χιούμορ μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο όχι μόνο για την προσέλκυση του άλλου προσώπου, αλλά και για την αντιμετώπιση της αμηχανίας ή της ντροπής που προκύπτει κατά τη διάρκεια των πρώτων ραντεβού. 

Στις μακροπρόθεσμες σχέσεις, το χιούμορ μπορεί να κρατήσει τη σχέση φρέσκια και ζωντανή και να επιλύσει συγκρούσεις και διαφωνίες. Βέβαια, σε καμία περίπτωση το χιούμορ δεν είναι ένα θαυματουργό φάρμακο επίλυσης διαφωνιών, αλλά ένα σημαντικό εργαλείο για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα δύσκολα σημεία που πλήττουν τη σχέση.

Το έργο του

Δημιουργήστε έναν ισχυρότερο δεσμό. Η υγεία και η ευτυχία σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των σχέσεων, και το γέλιο συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους.

Χρησιμοποιώντας το ευγενές χιούμορ συχνά σας βοηθά να αντιμετωπίσετε ακόμη και τα πιο ευαίσθητα θέματα σχέσεων, όπως είναι το σεξ ή τα πεθερικά.

Ξεπεράστε τα προβλήματα και τις αναποδιές. Η αίσθηση του χιούμορ είναι το κλειδί για την ανθεκτικότητα. Αυτό σας βοηθά να ξεπερνάτε τις αντιξοότητες και την απώλεια.

Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι τόσο ζοφερές, όσο φαίνεται να είναι, όταν τις κοιτάξετε από μια παιχνιδιάρικη και χιουμοριστική άποψη.

Να είστε πιο δημιουργικοί. Το χιούμορ και το παιχνίδι μπορεί να σας χαλαρώσουν, να ενεργοποιήσουν τη σκέψη σας και να εμπνεύσουν τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων για οποιοδήποτε θέμα ανακύψει.

Το γέλιο και το παιχνίδι σας βοηθά να απελευθερωθείτε από τους άκαμπτους τρόπους σκέψης και συμπεριφορές, κάτι που σας επιτρέπει να δείτε το πρόβλημα με έναν νέο τρόπο και να βρείτε μια δημιουργική λύση.

Είναι λιγότερο αμυντικό. Με παιχνιδιάρικη διάθεση, ακούμε τα πράγματα διαφορετικά και μπορεί να δεχθούμε ότι τη δεδομένη στιγμή ήμασταν δυσάρεστοι ή αλαζόνες.

Βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο στο αστείο

Όπως κάθε εργαλείο έτσι και το χιούμορ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αρνητικό και με θετικό τρόπο. Μετά από υπαινικτικές και οδυνηρές παρατηρήσεις, για παράδειγμα, μην επικρίνετε το άλλο πρόσωπο που δεν δέχεται το αστείο σας. Μία τέτοια πρακτική βλάπτει τη σχέση.

Μην χρησιμοποιείτε το χιούμορ για να καλύψετε άλλα συναισθήματα

Σε ορισμένες περιπτώσεις το χιούμορ δεν είναι υγιές. Και αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την αποφυγή έκφρασης συναισθημάτων. Το γέλιο μπορεί να είναι μια μεταμφίεση για τα συναισθήματα φόβου, θυμού, απογοήτευσης. Με άλλα λόγια, όταν δρα ως μάσκα των συναισθημάτων σας, τότε δημιουργεί σύγχυση και δυσπιστία στις σχέσεις.

Καλλιεργώντας την αίσθηση του χιούμορ και το παιχνίδι

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να έρθετε σε επαφή με την παιχνιδιάρικη πλευρά σας είναι η πρακτική με «ειδικούς»:

Παίξτε με τα ζώα. Κουτάβια, γατάκια και άλλα ζώα είναι πρόθυμοι συμπαίκτες και πάντα έτοιμοι να παίξουν.

Παίξτε με τα μωρά και τα μικρά παιδιά. Παίζοντας με τα παιδιά που γνωρίζετε είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να μάθετε το χιούμορ.

Καθώς το χιούμορ και το παιχνίδι γίνονται αναπόσπαστο μέρος της ζωής σας, θα βρίσκετε καθημερινά ευκαιρίες για την εφαρμογή των πρωτόγνωρων ικανοτήτων που θα βοηθήσει στην οικοδόμηση και τη διατήρηση των σχέσεων σας.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID