BREAKING NEWS
latest

Τι μπορεί να σημαίνει η γραφή σου: Δες και σκέψου αν ισχύει


Η γραφή μας, ή αλλιώς ο τρόπος με τον οποίο γράφουμε αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε...

Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως πίσω από την ανάλυση ενός χειρόγραφου, υπάρχει μία ολόκληρη επιστήμη η οποία αναλύει χαακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Το όνομα αυτής είναι γραφολογία και είναι γνωστή από την εποχή του Αριστοτέλη.

Σήμερα, η επιστήμη της γραφολογίας χρησιμοποιείται για διάφορους λόγους, από τις ποινικές έρευνες μέχρι την κατανόηση της υγείας ενός ανθρώπου, ενώ ακόμη και εργοδότες χρησιμοποιούν την ανάλυση ενός χειρόγραφου για την εύρεση δυνατοτήτων των εργαζομένων τους.

Πρόσφατα, το Business Insider μίλησε με τη γραφολόγο Kathi McKnight, η οποία δήλωσε πως: "Από την ανάλυση ενός χειρόγραφου σας, οι ειδικοί μπορούν να βρουν πάνω από 5.000 χαρακτηριστικά της προσωπικότητά σας".

Η κυρία Kathi McKnight παραθέτει μάλιστα και παραδείγματα σχετικά με τον τρόπο γραφής ενός γράμματος και αντίστοιχα αναλύει τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά μας. Ωστόσο, όπως η ίδια αναφέρει οι συγκεκριμένες πληροφορίες που παρέχονται παρακάτω είναι μία βασική επισκόπηση, για αυτό δεν ισχύει για όλους και σε κάθε κατάσταση.

Βέβαια, αυτοί οι παράγοντες δεν παύουν να δείχνουν πτυχές για τον ευατό μας, και πιθανά στοιχεία που αντιστοιχούν στον χαρακτήρα μας. Για να ρίξουμε λοιπόν μια ματιά και ας σκεφτούμε αν ισχύει κάτι για εμάς!

Μεγάλα και μικρά γράμματα

Τα μεγάλα γράμματα σηματοδοτούν προσωπικότητες οι οποίες θέλουν να τους καταλαβαίνουν και να τους προσέχουν. Αντιστοιχούν σε ανθρώπους με προσανατολισμό.

Τα μικρά γράμματα αντιστοιχούν σε ανθρώπους που έχουν δυνατή συγκέντρωση και είναι εσωστρεφείς.

Γράμματα που γέρνουν προς τα δεξία, τα αριστερά ή είναι ίσια

Προς τα δεξία: Αντιστοιχούν σε ανθρώπους που καθοδηγούνται από την καρδιά, είναι φιλικοί και συναισθηματικοί, ενώ βάζουν πολύ υψηλά τους φίλους και την οκογένεια.

Ίσια γράμματα: Αντιστοιχούν σε ανθρώπους που καθοδηγούνται από την λογική και όχι το συναίσθημα, και είναι πραγματιστές.

Προς τα αριστερά: Αντιστοιχούν σε ανθρώπους που προτιμούν να εργάζονται με πράγματα αντί με άλλους ανθρώπους, είναι εσωστρεφείς και επιφυλακτικοί.
Γράμματα πιεσμένα και χαλαρά

Πιεσμένα (άνθρωποι που πιέζουν το στυλό): Αντιστοιχούν σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν δυνατά συναισθήματα και αισθάνονται τα πράγματα πολύ έντονα, ενώ βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα για δράση.

Χαλαρά γράμματα: Αντιστοιχούν σε ανθρώπους που δεν φοβούνται να μετακινηθούν από μέρος σε μέρος και δεν εξαντλούν συναισθηματικά τον εαυτό τους.

Γράμματα που σχηματίζουν θηλιά (για τα αγγλικά l και t)


Με θηλιά, γράμματα που σχηματίζουν μία στρογγυλότητα:Όσοι γράφουν το αγγλικό μικρό l, σχηματίζοντας μία μικρή θηλιά, τότε σύμφωνα με την γραφολόγο Kathi McKnight, έχουν μεγάλες προσδοκίες και όνειρα για το μέλλον.

Χωρίς θηλιά, γράμματα που δεν σχηματίζουν στρογγυλότητα: Όσοι γράφουν το μικρό αγγλικό l, χωρίς να σχηματίζεται η θηλιά τότε μάλλον πιστεύουν ότι οι προσδοκίες και τα όνειρα για το μέλλον τους έχουν κατασταφεί.

Αντίστοιχα για το μικρό αγγλικό t, όσοι σχηματίζουν μία μικρή θηλιά τότε μάλλον είναι ευαίσθητοι στην κριτική και φλερτάρουν με την παράνοια, ενώ όσοι δεν το κάνουν είναι εργατικοί, πειθαρχημένοι και έχουν αυτοέλεγχο.

Λεπτό, φαρδύ, μακρύ ή κοντό αγγλικό y 


Όσοι σχηματίζουν το μικρό γράμμα "y" του αγγλικού αλφάβητου με λεπτή προς τα κάτω "ουρίτσα", τότε είναι αρκετά επιλεκτικοί για το ποιον αποκαλούν φίλο.

Όσοι σχηματίζουν την "ουρίτσα" φαρδιά, τότε έχουν έναν μεγάλο κύκλο φίλων.

Όσοι σχηματίζουν την "ουρίτσα" του γράμματος "y" μακριά, τότε φαίνεται πως λατρεύουν τα ταξίδια, ενώ όσοι την σχηματίζουν κοντή, μάλλον αγαπούν το μέρος στο οποίο κατοικούν.

Κολλητά γράμματα

Τα κολλητά μεταξύ τους γράμματα αντιστοιχούν σε ανθρώπους που είναι λογικοί, μεθοδικοί και παίρνουν αποφάσεις προσεκτικά, ενώ όσοι αφήνουν περιθώριο μεταξύ των γραμμάτων είναι άνθρωποι έξυπνοι και διαισθητικοί.

Τονισμός με κουκίδα που σχηματίζει έναν άδειο κύκλο ή μικρή τελεία


Όσοι τονίζουν (η McKnight αναφέρεται στο αγγλικό i) με μικρή κουκιδίτσα σαν τελεία, τότε δεν τους αρέσει η αταξία, και δίνουν βάση στην λεπτομέρεια.

Αντιθέτως όσοι τονίζουν σχηματίζοντας έναν μικρό άδειο κύκλο, τότε είναι παιχνιδιάριδες, καλλιτέχνες και θέλουν να ξεχωρίζουν.

Το γράμμα t στην αγγλική γλώσσα



Όσοι τονίζουν (η McKnight αναφέρεται στο αγγλικό i) με μικρή κουκιδίτσα σαν τελεία, τότε δεν τους αρέσει η αταξία, και δίνουν βάση στην λεπτομέρεια.

Αντιθέτως όσοι τονίζουν σχηματίζοντας έναν μικρό άδειο κύκλο, τότε είναι παιχνιδιάριδες, καλλιτέχνες και θέλουν να ξεχωρίζουν.

Το γράμμα t στην αγγλική γλώσσα

Αν το μικρό γράμμα "t" γράφεται με τρόπο που η οριζόντια γραμμή είναι ψηλά στην κάθετη τότε αντιστοιχεί σε ανθρώπους που έχουν υψηλούς στόχους και αυτοεκτίμηση, ενώ όσοι σχηματίζουν την οριζόντια γραμμή χαμηλά στην κάθετη, τότε στοχεύουν χαμηλά και έχουν ανασφάλειες.

Aπόσταση μεταξύ των λέξεων

Αν οι λέξεις πέφτουν σχεδόν η μία πάνω στις άλλη, τότε μάλλον αυτός ο τρόπος προδίδει το γεγονός, ότι κάνουμε κακή διαχείριση χρόνου.

Ενώ αν οι λέξεις μας έχουν απόσταση η μία από την άλλη, τότε μάλλον γνωρίζουμε τα όρια.
Αφού διαβάσαμε τα παραδείγματα της γραφολόγου Kathi McKnight, δεν έχουμε τώρα παρά να σκεφτούμε τι κάνουμε εμείς, και αν εν τέλει κάποιο παράδειγμα από τα ανωτέρω ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Λοιπόν;

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID