BREAKING NEWS
latest

Μόλις το 16% των εταιρειών διαθέτει στελέχη με τα κατάλληλα eSkills


1/2015. Αποτελούν το απαραίτητο “διαβατήριο” για την αγορά εργασίας, ωστόσο, ελάχιστοι εργαζόμενοι τις διαθέτουν. 

Ο λόγος για τις ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες, αν και αναγορεύονται σε απαραίτητο στοιχείο του βιογραφικού για το σύγχρονο εργαζόμενο, βρίσκονται σε έλλειψη διεθνώς. 

Για του λόγου το αληθές, ενώ τα τρία τέταρτα των εταιρειών δηλώνουν ότι διαθέτουν κάποιας μορφής ψηφιακή στρατηγική, μόλις το 16% απαντά ότι έχει στελέχη με τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες, για να την εφαρμόσουν. 

Μάλιστα, το κενό στην αγορά εργασίας για eSkills κάθε άλλο παρά με οικονομικούς παράγοντες σχετίζεται, καθώς η έλλειψη στελεχών με τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες διαπιστώνεται σε μια χρονική στιγμή, που οι εταιρικοί προϋπολογισμοί για την ψηφιακή στρατηγική είναι αυξημένοι κατά περίπου 10%.

Σύμφωνα με έρευνα της Forrester, που διενεργήθηκε μεταξύ στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, οι θέσεις εργασίας, οι οποίες σχετίζονται με την Τεχνολογία, την Εξυπηρέτηση Πελατών μέσα από ψηφιακά κανάλια και τα Business Analytics, είναι - κατά κανόνα - εκείνες που είναι πιο δύσκολο να καλυφθούν.

Γι αυτόν το λόγο άλλωστε, σύμφωνα με την έρευνα, με τίτλο “Global eBusiness And Channel Strategy Professional Online Survey”, οι θέσεις εργασίας στους προαναφερθέντες τομείς είτε καλύπτονται μέσω outsourcing, είτε οι συγκεκριμένες υπηρεσίες παραμένουν υποστελεχωμένες.

Η έρευνα της Forrester, μάλιστα, διαπιστώνει ότι το υφιστάμενο κενό στην αγορά εργασίας για eSkills όχι μόνο δεν μικραίνει, αλλά στον αντίποδα, διευρύνεται, στερώντας από τις επιχειρήσεις ένα πολύτιμο συγκριτικό “εργαλείο” για την περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Θέσεις με ζήτηση 

Την παραπάνω εικόνα επιβεβαιώνει έτερη μελέτη, αυτή τη φορά του Fastrack to IT (FIT), που συνιστά μια ιδιωτική πρωτοβουλία της ιρλανδικής βιομηχανίας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).  

Σύμφωνα με αυτήν, τη μεγαλύτερη ζήτηση για εργατικό δυναμικό με ψηφιακές δεξιότητες, υψηλού επιπέδου, εκδηλώνει ο τομέας των Big Data Analytics. Την ίδια στιγμή, οι κλάδοι της Δικτύωσης και Συντήρησης Υπολογιστών, αυτός της Υποστήριξης Contact Center (Networking & PC Maintenance) και της Διαχείριση Πλατφορμών (Platform Administration) είναι εκείνοι, που υποστηρίζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για eSkills αρχικού επιπέδου. 

Εκτός από τους προαναφερθέντες, υψηλή ζήτηση για προσωπικό με ψηφιακές δεξιότητες εκδηλώνουν και όλοι οι τομείς του ΙΤ, που συνδέονται με το Internet of the Things.

Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία αποτελούν το “βαρύ πυροβολικό” της Ε.Ε. όσον αφορά τις διαθέσιμες ψηφιακές θέσεις εργασίας. Η “χρυσή τετράδα” συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 60% των digital jobs της Ε.Ε., καταλαμβάνοντας κομβική θέση στον ευρωπαϊκό ψηφιακό χάρτη απασχόλησης. 

Σύμφωνα με τη μελέτη “e-Skills in Europe: Measuring Progress and Moving Ahead”, που δημοσιοποίησε η Επιτροπή, συνολικά, οι πιο δραστήριες χώρες στο θέμα των ψηφιακών θέσεων εργασίας είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Δανία, η Γαλλία, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες και η Σουηδία.

Η ίδια μελέτη εκτιμά ότι, μέχρι το 2020, ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον τομέα της διαχείρισης, της αρχιτεκτονικής και της ανάλυσης των ΤΠΕ θα αυξηθεί κατά 44%, σε σύγκριση με το 2011 και οι συναφείς θέσεις εργασίας κατά 16%.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID