Σάββατο

Κι όμως, αυτό το βραχιόλι μετατρέπει το χέρι σας σε οθόνη αφής! (Video)


12/2014. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, μπορεί να κάνει ό,τι ακριβώς και ένα έξυπνο τηλέφωνο ή ένα τάμπλετ

Όχι, οι παρακάτω εικόνες δεν έχουν βγει από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, ούτε πρόκειται σκηνές από το μέλλον, αλλά θα αποτελούν σύντομα κομμάτι της δικής μας πραγματικότητας, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και των καινοτόμων ιδεών μιας ομάδας νεαρών

Κι όμως, σε λίγο καιρό θα μπορεί κανείς να ελέγχει τα email του, να στέλνει μηνύματα με τους φίλους του, να δει μια ταινία, να «σερφάρει» στο Ίντερνετ, αγγίζοντας απλά το χέρι του! 

Πώς θα μπορεί να το κάνει αυτό; Χάρη στο Cicret, ένα βραχιόλι-υπολογιστή, το οποίο μπορεί να μετατρέψει ένα χέρι σε οθόνη αφής.

Το βραχιόλι εμφανίζει στο χέρι εκείνου που το φορά μια οθόνη με τη βοήθεια του μικροσκοπικού προτζέκτορα που περιέχει. Η συσκευή φέρει ακόμη και μια θύρα USB, ενώ μπορεί να έχει επίσης Bluetooth και Wi-Fi!

Οι αισθητήρες που περιέχει το Cicret ανιχνεύουν την παραμικρή κίνηση και επιτρέπουν στον χρήστη να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που το βραχιόλι παρέχει, με μερικά αγγίγματα.

Όσον αφορά στο πότε θα κυκλοφορήσει στις αγορές, η αλήθεια είναι πως οι δημιουργοί του προσπαθούν αυτό το διάστημα να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να το βγάλουν στην παραγωγή και υποστηρίζουν ότι μπορεί να κάνει ό,τι ακριβώς και ένα έξυπνο τηλέφωνο ή ένα τάμπλετ.


Το είδαμε εδώ
Disqus Comments