BREAKING NEWS
latest

Τέλος το Captcha από την Google!


12/2014. Ένας από τους μεγαλύτερους... μπελάδες του Διαδικτύου είναι αναμφίβολα το Captcha... Ναι, το γνωστό σύστημα που συχνά βρίσκουμε μπροστά μας σε πολλές ιστοσελίδες, και το οποίο μας καλεί να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες ρομπότ, αναγνωρίζοντας διάφορες δυσανάγνωστες λέξεις και γράμματα, που σε ορισμένες περιπτώσεις μας... βγάζουν τα μάτια μέχρι να τα καταφέρουμε.

Ωστόσο, το Captcha όχι μόνο μας ταλαιπωρεί, αλλά σύμφωνα με την Google δεν είναι καν αρκετά αποτελεσματικό: Πρόσφατη έρευνα του τεχνολογικού κολοσσού έδειξε ότι η σύγχρονη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να απαντήσει σωστά με ακρίβεια 99,8% στους... γρίφους του Captcha.

Και φυσικά, η Google έχει τη λύση και γι' αυτό, η οποία σύμφωνα με το news, ονομάζεται “No CAPTCHA reCAPTCHA”. Και είναι πολύ πιο απλή: Το μόνο που περιλαμβάνει είναι ένα κουτί με την ένδειξη “δεν είμαι ρομπότ”. Όταν ο χρήστης τσεκάρει το κουτί, το πρωτοποριακό interface της εφαρμογής θα αναγνωρίζει αυτόματα αν όντως είναι άνθρωπος ή όχι, σώζοντάς τον από την ταλαιπωρία.

Βέβαια, υπάρχει μία λεπτομέρεια πίσω από όλο αυτό το σχέδιο που ακούγεται τέλειο: Σε ορισμένες περιπτώσεις το λογισμικό της Google πιθανόν να μην μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα αν πρόκειται για ρομπότ ή για άνθρωπο. Στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης θα καλείται να περάσει μία (αρκετά πιο εύκολη από τη συνηθισμένη, πάντως) δοκιμασία: Θα του δίνεται μία εικόνα, και θα πρέπει από μία ομάδα εννέα άλλων εικόνων να επιλέξει αυτές που είναι σχετικές με αυτήν που του έχει δοθεί (π.χ., μπορεί να του δοθεί η εικόνα μίας γάτας, και να πρέπει να επιλέξει μόνο τις φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται γάτες, και όχι τις άλλες στις οποίες εμφανίζονται σκύλοι, σκίουροι ή ακόμα και... φυτά.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID