BREAKING NEWS
latest

NSA: Συμφώνησε με την Samsung για να έχει πρόσβαση στα κινητά και τα tablets της


11/2014. Την χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων και tablet της νοτιοκορεατικής Samsung με ειδικό πιστοποιητικό που σημαίνει ότι η NSA  θα έχει πρόσβαση στα κινητά και τα tablets της ενέκρινε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της κατασκευάστριας, είναι η πρώτη φορά που έξυπνα κινητά τηλέφωνα και tablet ευρείας κατανάλωσης πιστοποιήθηκαν με το πρότυπο NIAP (National Information Assurance Partnership) που διαχειρίζεται η περιβόητη Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA: National Security Agency) των ΗΠΑ και δόθηκε άδεια για τη χρήση – διακίνηση απόρρητων δεδομένων από αυτά.

Με βάση τις προδιαγραφές που περιλαμβάνονται σε 10 μνημόνια συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση των ΗΠΑ με την κατασκευάστρια εταιρία, τα ακόλουθα προϊόντα της Samsung περιλαμβάνονται πλέον στον κατάλογο εμπορικών λύσεων του προγράμματος απορρήτων (CSfC: Commercial Solutions for Classified Program): Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy Note 3, Galaxy Note 4, Galaxy Note 10.1 (έκδοση του 2014), Galaxy Note Edge, Galaxy Alpha, Galaxy Tab S 8.4, Galaxy Tab S 10.5 και Galaxy IPSEC Virtual Private Network (VPN) Client.

Ας σημειωθεί, ότι νωρίτερα φέτος, τα προϊόντα της Samsung είχαν συμπεριληφθεί στον εγκεκριμένο κατάλογο της DISA (Defense Information Systems Agency: υπηρεσία αμυντικών πληροφοριακών συστημάτων) για τη χρήση – διακίνηση ευαίσθητων αλλά μη διαβαθμισμένων δεδομένων.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID