BREAKING NEWS
latest

Knightscope: Τα ρομπότ στην Καλιφόρνια που περιπολούν στις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας (Video)


11/2014. Η Silicon Valley είναι μία εταιρεία ρομποτικής στο Mountain View και ήδη χρησιμοποιεί τα ρομπότ - και θα χρησιμοποιήσει ακόμα δεκάδες από αυτά σε περιπολίες έως το τέλος του έτους.

Τα ρομπότ ονομάζονται Knightscope, και έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίσουν ύποπτη συμπεριφορά και να προειδοποιήσουν την εταιρεία. Οι εφευρέτες του ελπίζουν ότι θα μπορούσε τελικά να περιπολεί σε εμπορικά κέντρα, γραφεία, ακόμη και τοπικές γειτονιές - ενώ πιστεύουν ότι θα μειώσουν το έγκλημα κατά 50%.

«Φανταστείτε ένα φίλο που θα μπορεί να δει, να ακούσει, να αισθάνεται και να μυρίζει, ενώ ακούραστα θα παρακολουθεί την εταιρεία ή τη γειτονιά σας, για να κρατήσει τους αγαπημένους σας ασφαλείς και να δώσει ένα χαμόγελο σε όλους τους περαστικούς.»


«Φανταστείτε αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να κάνουμε τις κοινότητές μας ισχυρότερες και ασφαλέστερες λέει η εταιρεία.» Τα ρομπότ είναι εξοπλισμένα με σαρωτές λέιζερ, κωδικοποιητές, κάνουν αδρανειακές μετρήσεις, έχουν GPS, και είναι πλήρως αυτόνομα σε λειτουργία και φόρτιση.

Έχουν επίσης ανιχνευτές οσμών, και μπορούν να παρακολουθούν ακόμη τη ρύπανση του αέρα καθώς ταξιδεύει γύρω. Χρησιμοποιώντας κάμερες μπορούν επίσης να διαβάσουν μέχρι 300 πινακίδες αυτοκινήτων σε ένα λεπτό, κάτι που τους επιτρέπει να παρακολουθούν την κυκλοφορία.

Έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν χωρίς καμία ανθρώπινη χειραγώγηση, και να αποφύγουν τις συγκρούσεις. Όταν κάποιος κάνει τα βήματα του κοντά στο ρομπότ, αυτό θα σταματήσει και να κινηθεί γύρω του, ενώ θα κάνει αυτόματη αποστολή βίντεο μέσα σε ένα κέντρο ελέγχου, όπου οι άνθρωποι θα παρακολουθούν. Αν κάποιος επιμένει να τα βάλει μαζί του τότε αυτό θα καταγράψει τον ίδιο, την πινακίδα κυκλοφορίας του, εικόνα του οχήματος, τοποθεσία και το χρόνο από το συμβάν.


KNIGHTSCOPE ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: Ύψος - 60 ίντσες (1.524 χιλιοστά) Μήκος - 36 ίντσες (914 χιλιοστά) Πλάτος - 32 ίντσες (813 mm))

Βάρος - £ 300 (136 κιλά) Εξοπλισμένα με κάμερες παρακολούθησης και αισθητήρες, ανιχνευτές οσμών, σύστημα θερμικής απεικόνισης, και σαρωτές.

Όταν είναι σε ένα καθήκον περιπολία, χρησιμοποιεί λέιζερ και GPS για να υπολογίσει τις αποστάσεις.



Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID