Δευτέρα

Ναυάγιο Αντικυθήρων, το χρονικό των ανακαλύψεων


11/2014. Η kithera.gr ανταποκρινόμενη στης ανάγκες και της απαιτήσεις της εποχής μας, καθώς και στο έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής και διεθνούς καινής γνώμης, δημιούργησε την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, το σημαντικότερο υποβρύχιο αρχαιολογικό χώρο παγκοσμίως, με στόχο την περιεκτική ενημέρωση του κοινού, προβάλλοντας παράλληλα ποιοτικά το νησί.

Μετά από έρευνα και μελέτη του υπάρχοντος υλικού, σχεδιάστηκε μια στοχοθετημένη παρουσίαση, που να δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να βρει συγκεντρωμένο όλο το υλικό που χρειάζεται, ώστε εύκολα να κατανοήσει πλήρως τι ακριβώς συνέβη στο παρελθόν, και τι συμβαίνει σήμερα σε αυτή τη σημαντική έρευνα. 

Ο μεγάλος όγκος υλικού που συγκεντρώθηκε σε κείμενα και φωτογραφίες, αποδόθηκε χρονολογικά κατά περιόδους, καθώς επίσης και η δημιουργία όλων των αναγκαίων γραφιστικών και animations, με τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι απλό, ενδιαφέρον και προπαντός εύχρηστο.

Η παρουσίαση διάρκειας λίγων λεπτών, αφηγείται στον χρήστη την ιστορία του αρχαίου ναυαγίου, μεταφέροντας τον στο κλίμα του βυθού, δείχνοντας όλα τα σημαντικά ευρήματα από την στιγμή της ανακάλυψης του ναυαγίου, μέχρι της σημερινές προσπάθειες με τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό.

Είναι προφανές ότι η έρευνα θα συνεχιστεί και τα επόμενα καλοκαίρια, κατά συνέπεια το project Ναυάγιο Αντικυθήρων θα συνεχίζει να εμπλουτίζεται με της μελλοντικές ανακαλύψεις, που σίγουρα θα φέρουν νέα ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά στοιχεία για τον αρχαίο κόσμο.Το είδαμε εδώ
Disqus Comments