BREAKING NEWS
latest

Σημαντικές εξελίξεις στην καρδιολογία


11/2014. Νέος δείκτης προβλέπει ποιοι ασθενείς χρειάζονται εμφυτεύσιμο απινιδωτή. Αυτό ανακοίνωσαν οι ομιλητές σε πρόσφατο Καρδιολογικό Συνέδριο. 

Σύμφωνα με τις νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της Υπερτροφικής Μυοκαρδιοπάθειας για πρώτη φορά ένας νέος δείκτης θα προβλέπει τον κίνδυνο αιφνιδίου θανάτου για κάθε ασθενή. 

Έτσι, η χρήση του μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να αναγνωρίζουν ποιοι ασθενείς τους κινδυνεύουν περισσότερο και να διακρίνουν ποιοι έχουν ανάγκη εμφυτεύσιμου απινιδιωτή. Να θυμίσουμε ότι η Υπερτροφική Μυοκαρδιοπάθεια είναι μία κληρονομική καρδιοπάθεια η οποία είναι η πρώτη αιτία αιφνίδιου καρδιακού θανάτου ειδικά σε νέους και αθλητές.

Το κρασί προστατεύει μόνο όσους ασκούνται. Από τη δεκαετία του ’90 έχουν υπάρξει δεδομένα ότι το κρασί προστατεύει την καρδιά. Έχει φανεί ότι αυξάνει την καλή χοληστερόλη. Όμως, μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε μία μακράς διάρκειας μελέτη για τις επιπτώσεις του κρασιού στην αθηροσκλήρυνση. 

Στο συνέδριο λοιπόν, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης μακρόχρονης και τυχαιοποιημένης μελέτης, η οποία ανέδειξε πώς πράγματι το κρασί είναι ωφέλιμο για την καρδιά, αλλά μόνο για εκείνους που ασκούνται. Για τους υπόλοιπους, δεν είχε καμία θετική επίδραση!

Το τσάι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου. Μία άλλη έρευνα έδειξε ότι το τσάι είναι καλύτερο από τον καφέ και μπορεί να μειώσει έως και κατά 24% το θάνατο από μη καρδιαγγειακά αίτια. Βέβαια, όπως έδειξε η μελέτη, αυτό δεν σημαίνει ότι το τσάι είναι πιο «υγιεινό» από τον καφέ. 

Άτομα που προτιμούν το τσάι τείνουν να έχουν πιο ισορροπημένη διατροφή και να ασκούνται, ενώ άτομα που πίνουν κυρίως καφέ συνήθως καπνίζουν και το κάπνισμα είναι ένας από τους βασικούς κινδύνους για την υγεία.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID