BREAKING NEWS
latest

7 σούπερ τροφές που πρέπει να τρως κάθε μέρα!



Θέλεις να έχεις κάθε μέρα ενέργεια, ευεξία και καλή διάθεση; Βάλε στο διαιτολόγιό σου αυτά τα superfoods που, επιπλέον, είναι και πολύ νόστιμα!

Σπανάκι

Πολύ πλούσιο σε φυλλικό οξύ και φυτικής προέλευσης ω-3 λιπαρά οξέα, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου αλλά και οστεοπόρωσης. Επιπλέον, το φυλλικό οξύ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στη γεννητική περιοχή, προλαμβάνοντας την εμφάνιση σεξουαλικών δυσλειτουργιών. Για να επωφεληθείς από τις θρεπτικές ιδιότητές του, προσπάθησε να τρως ένα φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι (ή μισό βρασμένο) την ημέρα. Δοκίμασε να το προσθέσεις στη σαλάτα σου .


Ντομάτες

Το λυκοπένιο, ένα  ισχυρό αντιοξειδωτικό που περιέχεται στις ντομάτες έχει διαπιστωθεί ότι προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη, του δέρματος και του στομάχου.  Καλό είναι να ξέρεις ότι ακόμα και οι επεξεργασμένες ντομάτες είναι εξίσου θρεπτικές, αφού σ’ αυτή την περίπτωση το λυκοπένιο απορροφάται ακόμα πιο εύκολα από τον οργανισμό. Χρειάζεσαι 22 mg του αντιοξειδωτικού αυτού την ημέρα, δηλαδή όσο προσφέρουν έξι ντοματίνια ή ένα ποτήρι τοματοχυμός.


Γιαούρτι

Οι θρεπτικές ιδιότητές του είναι γνωστές για περισσότερα από 2.000 χρόνια! Τα προβιοτικά που περιέχονται στο γιαούρτι αποτελούν τροφή για τα «καλά» βακτήρια του οργανισμού, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου. Επιπλέον, αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου. Φρόντισε να τρως ένα φλιτζάνι την ημέρα.


Καρότα

Όπως όλα τα λαχανικά με έντονο κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, τα καρότα είναι πλούσια σε καροτενοειδή, λιποδιαλυτές ουσίες που προστατεύουν από πολλές μορφές καρκίνου και από φλεγμονώδεις νόσους όπως το άσθμα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Προσπάθησε να τρως ½ φλιτζάνι την ημέρα.


Βατόμουρα

Είναι από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα και έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωσή τους συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών όπως ο διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου. Φρόντισε να τρως ½ φλιτζάνι αποξηραμένα ή κατεψυγμένα βατόμουρα την ημέρα. Μπορείς να τα προσθέσεις σε μούσλι, σε smoothies ή στο γιαούρτι.


Καρύδια

Αυτοί οι απίστευτα θρεπτικοί ξηροί καρποί είναι πιο πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από το σολομό και περιέχουν περισσότερες πολυφαινόλες από το κόκκινο κρασί και σχεδόν τη μισή ποσότητα πρωτεΐνης από μια μερίδα κοτόπουλο. Είναι μάλιστα από τους λίγους ξηρούς καρπούς που συνδυάζουν και τις τρεις αυτές πολύτιμες ιδιότητες. Μια χούφτα καρύδια (περίπου 7) είναι το καλύτερο σνακ που μπορείς να φας, ιδιαίτερα μετά τη γυμναστική.


Βρώμη

Είναι πολύ πλούσια σε διαλυτές ίνες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και περιέχει 10 γραμμάρια πρωτεΐνης σε ποσότητα μισού φλιτζανιού, γι’ αυτό βοηθάει σημαντικά στην καλή κατάσταση του μυικού συστήματος.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID