BREAKING NEWS
latest

Νορβηγία: Υποχρεωτικά στο χακί και οι γυναίκες


10/2014. Υποχρεωτική είναι πλέον η στράτευση και για τις γυναίκες σύμφωνα με νόμο που θέσπισε το κοινοβούλιο της Νορβηγίας.

Πρόκειται για μια ιστορική εξέλιξη δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ίνε Έρικσεν Σοράιντε και πρόσθεσε πως η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει στις δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας να «στρατολογήσουν το καλύτερο στρατιωτικό προσωπικό με το μεγαλύτερο κίνητρο».

Η Νορβηγία με το νόμο αυτό γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα ή κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που επεκτείνει εν καιρώ ειρήνης την υποχρεωτική στράτευση για όλους τους πολίτες της ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Η πρώτη εκπαιδευτική σειρά στρατεύσιμων οπλιτών στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται γυναίκες θα κληθεί το καλοκαίρι του 2016.

Τις τελευταίες δεκαετίες στις γυναίκες επιτρεπόταν να εντάσσονται εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα οι γυναίκες στη Νορβηγία είχαν δικαίωμα να υπηρετούν στον στρατό σε εθελοντική βάση από το 1976. Σήμερα φθάνουν το 10% των στελεχών των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο νόμος ως σήμερα όριζε ότι όλοι οι άνδρες 19 ως 44 ετών υποχρεούνται να υπηρετήσουν θητεία έως και 19 μηνών στις ένοπλες δυνάμεις. Η θητεία τυπικά είναι 12 μήνες, ενώ υπάρχουν πρόνοιες εναλλακτικής θητείας για αντιρρησίες συνείδησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID