BREAKING NEWS
latest

Πώς θα προστατευθείτε από τα μικρόβια στις κοινόχρηστες τουαλέτες


Όλοι έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε μια –λιγότερο ή περισσότερο καθαρή– κοινόχρηστη τουαλέτα σε... ένα εστιατόριο, μια καφετέρια ή κάποιο άλλο χώρο εκτός του σπιτιού μας.

Η ανάγκη όμως γίνεται για πολλούς... εφιάλτης στη σκέψη ότι πρέπει να ακουμπήσουν επιφάνειες που έχουν αγγίξει προηγουμένως δεκάδες χέρια.

Πώς μπορείτε λοιπόν να αποφύγετε τους παθογόνους μικροοργανισμούς που κρύβονται σε κάθε γωνιά μιας κοινόχρηστης τουαλέτας;

Αμερικανοί ερευνητές, σε επεισόδιο της εκπομπής The Doctors που προβλήθηκε στις ΗΠΑ, πήραν δείγματα από κοινόχρηστες τουαλέτες και τα απέστειλαν στο εργαστήριο για ανάλυση.

Διαπίστωσαν ότι η τουαλέτα που βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα είναι συνήθως η πιο καθαρή, πιθανότατα επειδή οι περισσότεροι αποφεύγουν να τη χρησιμοποιήσουν.

Προς έκπληξή τους, το κάθισμα της λεκάνης ήταν η πιο καθαρή επιφάνεια στις περισσότερες από τις τουαλέτες που επισκέφθηκαν, κυρίως επειδή αρκετοί χρησιμοποιούν χαρτί υγείας για να αποφύγουν την άμεση επαφή ή καθαρίζουν για να απομακρύνουν τα... αποδεικτικά στοιχεία της επίσκεψής τους.

Αντιθέτως, η θήκη για το χαρτί υγείας φάνηκε να κουβαλά αρκετά βακτήρια, μεταξύ των οποίων και αυτά που προκαλούν ουρολοίμωξη ή πνευμονία.

Το πλύσιμο των χεριών, τονίζουν οι ειδικοί, είναι το βασικότερο και αποτελεσματικότερο μέτρο να προστατευθούμε από τους μικροοργανισμούς στις τουαλέτες.

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούμε χαρτί για να αποφύγουμε την άμεση επαφή με το χερούλι της πόρτας, τη βρύση και το καζανάκι.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID