BREAKING NEWS
latest

10 σημαντικά οφέλη του σεξ για την υγεία μας


Το σεξ δεν είναι μόνο μια έκφραση αγάπης που σας φέρνει πιο κοντά στον σύντροφό σας ή ένα ερωτικό παιχνίδι που σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, είναι κι ένας τρόπος να νιώσετε καλύτερα σωματικά! 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες μια τρυφερή σχέση που περιλαμβάνει συχνό, παθιασμένο σεξ και σωματική επαφή έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ένας λόγος παραπάνω για να το κρατήσουμε ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μας !

1. Το σεξ σας δίνει νεανική λάμψη: Η έρευνα του βασιλικού νοσοκομείου του Εδιμβούργου έδειξε ότι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν συχνό σεξ με τους συντρόφους τους φαίνονται πολύ νεότεροι. Μάλιστα όσοι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη έρευνα και είχαν μια υγιή σεξουαλική ζωή ξεγέλασαν τους γιατρούς αφού έμοιαζαν μέχρι και 12 χρόνια νεότεροι! Γιατί συμβαίνει αυτό; Το σεξ προωθεί την απελευθέρωση ορμονών, όπως τα οιστρογόνα και την τεστοστερόνη, που βοηθούν την επιδερμίδα να φαίνεται αναζωογονημένη και νέα!

2. Το σεξ βελτιώνει τη φυσική σας κατάσταση: Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό καρδιολογίας, το σεξ είναι μια μορφή άσκησης που συγκρίνεται μάλιστα με μια κανονικής έντασης άσκηση στον διάδρομο του γυμναστηρίου. Το σεξ μπορεί να μας απαλλάξει από 85 μέχρι 250 θερμίδες ανάλογα με τη διάρκεια και τη δραστηριότητα, ενώ γυμνάζει τη μέση, τους γλουτούς και τους μηρούς. 

3. Το σεξ μειώνει το στρες: Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά κάθε δύο εβδομάδες μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα αγχωτικές καταστάσεις. Σύμφωνα με την έρευνα του ψυχολόγου Stuart Brody που έκανε εκ μέρους του πανεπιστημίου της Σκωτίας, οι ενδορφίνες και άλλες ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, ενεργοποιούν σημεία του εγκεφάλου μας που δημιουργούν το συναίσθημα της οικειότητας και της χαλάρωσης. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε λιγότερο άγχος  και θλίψη, είτε φτάσουμε σε οργασμό είτε όχι!

4. Το σεξ βοηθάει στην αϋπνία: Οι ίδιες ορμόνες που απελευθερώνονται με το σεξ και μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε ένα καλύτερο ποιοτικά ύπνο. Κάθε φορά που έχουμε οργασμό απελευθερώνεται μια ορμόνη που λέγεται προλακτίνη που συνήθως υπάρχει φυσικά σε πολύ υψηλά επίπεδα όταν κοιμόμαστε.

5.  Το σεξ καταπολεμά την ακμή! Κι όμως το σεξ μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις ακμής. Όταν υπάρχει ως αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών  τότε μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα. Το σεξ εξισορροπεί τα επίπεδα των ορμονών, αποτοξινώνει τον οργανισμό και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος!

6. Το σεξ προστατεύει από κρυολογήματα! Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν μια με δύο φορές την εβδομάδα σεξ έχουν 30% υψηλότερα επίπεδα ανοσοφαιρίνων IgA, τα αντισώματα δηλαδή που καταπολεμούν την κοινή γρίπη! Μάλιστα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στο συχνό σεξ και στο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα!

7. Το σεξ απαλύνει από πόνους! Ενοχλητικοί μικροί πόνοι, ημικρανίες και πονοκέφαλοι μπορούν να φύγουν στο λεπτό απλά με ένα οργασμό! Η έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο του Illinois στην Αμερική βρήκε ότι οι μισές γυναίκες από όσες συμμετείχαν στην έρευνα και υπέφεραν από ημικρανίες, απαλλάσσονταν από τον πόνο μετά το σεξ. 

8. Το σεξ μειώνει τον πόνο της περιόδου! Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Yale το σεξ κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης μπορεί να απαλλάξει τις γυναίκες από τον πόνο ενώ μπορεί και να μικρύνει τη διάρκεια της περιόδου. Μάλιστα οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως παρόλο που πολλές γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια των ‘δύσκολων ημερών’, το σεξ αυτές τις μέρες μειώνει τον κίνδυνο ενδομητρίωσης !

9. Το σεξ ‘δυναμώνει’ την ουροδόχο κύστη! Το 30% των γυναικών κάποια στιγμή της ζωής τους πάσχουν από ακράτεια, για αυτό αν θέλετε να λειτουργήσετε προληπτικά κάντε συχνά σεξ! Ουσιαστικά το σεξ λειτουργεί σαν εκγύμναση των μυών της περιοχής με αποτέλεσμα να είναι πιο δυνατοί και να μπορούμε να τους ελέγξουμε καλύτερα!

10. Το σεξ μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη! Οι άντρες που εκσπερματώνουν συχνά, δηλαδή 21 φορές μέσα σε ένα μήνα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη. Μπορεί να πρόκειται για μια διαδικασία που δεν απαιτεί απαραίτητα την παρουσία ερωτικού συντρόφου, όμως σίγουρα την κάνει πιο διασκεδαστική!

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID