BREAKING NEWS
latest

Ο ISS θα μπορεί πλέον να κατασκευάζει τα δικά του ανταλλακτικά!


Η NASA είναι έτοιμη να στείλει τον πρώτο 3D-εκτυπωτή στον διεθνή διαστημικό σταθμό(ISS) ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στους αστροναύτες να μπορούν να κατασκευάσουν επιτόπια όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά σε συνθήκες έλλειψη βαρύτητας.

Ο Aaron Kemmer διευθυντής της εταιρείας κατασκευής του εκτυπωτή Made in Space δήλωσε χαρακτηριστικά. «Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που θα κατασκευάζονται εργαλεία και ανταλλακτικά έξω από τη Γη».

Η επιτυχία του πειράματος για τη NASA θα επιτρέψει την εκτέλεση ταξιδιών μεγαλύτερης διάρκειας όπως το ταξίδι στον Άρη.

Ο Jeff Sheehy επικεφαλής στο τμήμα τεχνολογικών εφαρμογών της NASA ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν είναι δυνατόν να μεταφέρονται από τη Γη όλα τα απαραίτητα υλικά που μπορεί να χρειαστούν στην εξερεύνηση ενός πλανήτη».

Ο εκτυπωτής έχει 12 ίντσες ύψος, πλάτος 9,5 ίντσες και βάθος 14,5 ίντσες.  Αν όλα πάνε καλά τον επόμενο χρόνο θα υπάρχει και ένας δεύτερος μεγαλύτερος εκτυπωτής. 

Αύτη τι στιγμή το στοίχημα είναι να μπορέσει να ενισχυθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αντέξει τις δυνάμεις που ασκούνται κατά την διάρκεια της εκτόξευσης του πυραύλου.

Η αποστολή του εκτυπωτή στον ISS θα γίνει μαζί με φορτίο 2,5 τόνων με τη χρήση της πρωτοποριακής κάψουλας SpaceX Dragon.


Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID