Δευτέρα

Χάκερς «εισβάλουν» σε συσκευές με κάμερες και βγάζουν στο διαδίκτυο την καθημερινότητα ανυποψίαστων ανθρώπων


Πρόκειται για μία νέα μάστιγα κατά της ιδιωτικότητας, καθώς μέσα στα σπίτια, στα καταστήματά, στους χώρους δουλειάς και στην κρεβατοκάμαρα οποιουδήποτε εισβάλουν πλέον οι χάκερς και «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο βίντεο με την καθημερινότητα ανυποψίαστων θυμάτων τους.  

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Daily Mail», υπάρχουν ειδικά site στο διαδίκτυο στα οποία προβάλλεται η καθημερινότητα μιας οικογένειας χωρίς καν βεβαίως να το γνωρίζει. Οι χάκερς μπαίνουν στο σύστημα ακόμα και σε κάμερες που έχουν μπει ως συστήματα ασφαλείας ακόμα και μέσα σε σπίτια.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας είδαν την περασμένη εβδομάδα τα εξής σε ζωντανή σύνδεση:

- Μωρά στην κούνια τους να κοιμούνται

- Έναν μαθητή να παίζει στο σπίτι του στον υπολογιστή στο βόρειο Λονδίνο

- Ένα άλλο αγοράκι να κοιμάται στο κρεβάτι του

- Το αποδυτήριο του ιερέα σε εκκλησία στο Σάρει

- Μια ηλικιωμένη γυναίκα να κάθεται στην πολυθρόνα της στο σαλόνι του σπιτιού της

- Δυο άνδρες σε μια κουζίνα να τρώνε

Εκτός από τις κάμερες ασφαλείας στις οποίες μπορούν να εισβάλλουν οι χάκερς, υπάρχουν και άλλες συσκευές στις οποίες μπορούν να "μπουν" και τα θύματά τους να χάσουν για πάντα την ιδιωτικότητά τους. Μπορούν να καταγράψουν εικόνες ακόμα και από τις ειδικές συσκευές ενδοεπικοινωνίας για τα μωρά που κυκλοφορούν και με κάμερα.

Μόνο στην Βρετανία η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν ανεβασμένες στο διαδίκτυο 60.000 ώρες ζωντανής αναμετάδοσης από τις κάμερες. Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά παρακολούθησης μέσω της κάμερας του υπολογιστή. Η ενέργεια αυτή ονομάζεται «ratting», αφού οι χάκερς στέλνουν έναν ιό ο οποίος τους επιτρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή χωρίς το θύμα τους βεβαίως να το γνωρίζει.

Πηγή: dailymail.co.uk

Το είδαμε εδώ
Disqus Comments