BREAKING NEWS
latest

Συνάντηση φιλίας και συνεργασίας 40 δημοσιογράφων από την Κίνα στην Αρχαία Ολυμπία!


Στην Ολυμπία βρέθηκαν  40 δημοσιογράφοι-εκπρόσωποι των σημαντικότερων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Κίνας, συμμετέχοντας... στο οδοιπορικό με τίτλο «Ο Δρόμος του Μεταξιού» που ξεκίνησε από την πόλη Ξιάν και μέσα από 13 πόλεις 6 χωρών θα καταλήξει στη Ρώμη της Ιταλίας.

Η υποδοχή ήταν θερμή από τον δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά και τους συνεργάτες του, που όμως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο λυπηρό γεγονός της μη λήψης του Ολυμπιακού Φωτός από την Ολυμπία, για τη διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο Νατζίν της Κίνας.

Η κινεζική αποστολή, βρέθηκε την Πέμπτη 4/9/2014 το πρωί στην Ολυμπία και όλοι οι συμμετέχοντες έτυχαν ζεστής υποδοχής από τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά και τους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους.

Στο καλωσόρισμά του ο κ.Κοτζιάς, αναφέρθηκε στις πανανθρώπινες αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων που για 1.200 περίπου χρόνια πραγματοποιούνταν στο χώρο της Ιερής Άλτης, ενώνοντας τους Έλληνες στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, της εκεχειρίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Αυτός - σημείωσε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας - είναι και ο σκοπός της Ολυμπιακής Φλόγας, που ξεκινά από το Ναό της Ήρας και ταξιδεύει κάθε φορά στην διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάτι που - υπενθύμισε - δεν έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Ναντζίν της Κίνας, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη και δυσαρέσκειά του.

«Θέλουμε μαζί με εσάς να διατρανώσουμε την θέση μας, ότι, δεν μπορούν να υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες, χωρίς, η Φλόγα να έχει ξεκινήσει από τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Αρχαία Ολυμπία», κατέληξε ο κ.Κοτζιάς.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δυο πλευρών, με τον δήμαρχο, παραδίδοντας στα χέρια του επικεφαλής της αποστολής, ένα αντίγραφο του αγάλματος της Νίκης του Παιωνίου, να σημειώνει ότι μπορεί να τους φέρει καλή τύχη στη διεκδίκηση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022.

Ακολούθησε η συμβολική φύτευση ενός δέντρου ελιάς, σε ένδειξη φιλίας και συναδέλφωσης των δυο λαών, ενώ η επίσκεψή τους στην Ολυμπία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και παραχώρηση συνέντευξης του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά τα Κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης. 

Οι δημοσιογράφοι (εκπροσωπώντας τα ΜΜΕ China Central Television, Shaanxi Television, Phoenix TV, Xinhua News Agency, People.cn), ξεκίνησαν από την πόλη Ξιάν της Κίνας και διερχόμενοι από 6 χώρες, θα καταλήξουν στη Ρώμη της Ηλείας, έχοντας διανύσει 15.000 χιλιόμετρα περίπου. Κατά την επίσκεψή τους στην Ολυμπία συνοδεύοντας από την προϊσταμένη του ΕΟΤ Δυτικής Ελλάδας Ευαγγελία Μοδέ και τη συνεργάτη της, στέλεχος του Οργανισμού Αναστασία Πλώτα.

Νάνσυ Σπυροπούλου



Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID