BREAKING NEWS
latest

Διεθνής Αμνηστία: Προπαγάνδα το βίντεο «Enter Pyongyang»


8/2014. Το βίντεο με τίτλο «Enter Pyongyang» που μοιράστηκε μόνο στο Twitter πάνω από 5.000 φορές μέσα σε λίγα 24ωρα. Δείχνει -υποτίθεται- την καθημερινότητα σε μια από τις πιο «άγνωστες» μεγαλουπόλεις του πλανήτη: Την Πιονγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονκ Ουν. Ο ηγέτης της θεωρείται από τους «εχθρούς» της Δύσης και οι σχέσεις του δυτικού κόσμου με το κράτος αυτό, είναι σχεδόν μηδαμινές.

Έτσι, το βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες έδειχνε την Πιονγιανγκ και τους ανθρώπους της να πηγαίνουν στις δουλειές τους, να χρησιμοποοιούν το μετρό, έδειχνε πάρκα, πλατείες και ουρανοξύστες, έναν γαλανό ουρανό και γενικώς, τίποτα «ασυνήθιστο».

Όμως η Διεθνής Αμνηστία, καταγγέλει το βίντεο αυτό ως προπαγανδιστικό και παραθέτει τα δικά της στοιχεία, που σχηματίζουν μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική: Σκοτεινή, ζοφερή, με το φόβο να κυριαρχεί και τους ανθρώπους του Κιμ Γιονκ Ουν παντού να καραδοκούν για να εντοπίσουν αυτό που θεωρεί το καθεστώς «παρασπονδία». Για το σκοπό αυτό, έδωσαν ξανά στη δημοσιότητα ένα βίντεο με Βορειοκορεάτες που κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τη χώρα τους και περιέγραψαν τη δική τους καθημερινότητα εκεί.

«Δουλεύαμε από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου, δεν υπήρχε ωράριο», λέει μια γυναίκα, ενώ ένας άντρας αποκαλύπτει πως «η πείνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, είδα πτώματα ανθρώπων από την πείνα πεταμένα στους δρόμους». «Η πρώτη δημόσια εκτέλεση που αναγκάστηκα να παρακολουθήσω ήταν ενός γνωστού μου» λέει ένας άλλος, ενώ οι άνθρωποι αυτοί περιγράφουν και διαφόρων ειδών βασανιστήρια που υφίστανται.

Από την μεριά τους, οι δημιουργοί του «Enter Pyongyang» δηλώνουν πως απλώς κινηματογράφησαν ό,τι έβλεπαν και ότι σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώθηκαν από τους κυβερνώντες να δείξουν κάτι διαφορετικό ή εξωραϊσμένο. 



Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID