BREAKING NEWS
latest

7 συμβουλές για να επιβιώσετε στις αντιξοότητες της υπαίθρου!


Χρειάζεστε φως και δεν έχετε φακό; Χρειάζεστε φωτιά χωρίς κόπο; Έχετε χαθεί και ψάχνετε τον δρόμο της επιστροφής; Δείτε παρακάτω πώς θα...
επιβιώσετε στην φυσή ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες!

Αν χρειάζεστε άμεσα φωτιά για μαγείρεμα

Πάρτε μία χαρτονένια αυγοθήκη, γεμίστε την με κάρβουνα, κλείστε την και τοποθετήστε την στην ψηστιέρα. Ανάψτε το χαρτόνι και... απολαύστε φωτιά για bbq express!

Αν τα κουνούπια γίνονται ανυπόφορα

...και ειδικά αν έχετε την φωτιά που αναφέραμε παραπάνω αναμμένη, ρίξτε πάνω στην φωτιά ό,τι βότανα σας βρίσκονται, όπως βασιλικό ή δεντρολίβανο. Τα κουνούπια, καθώς και άλλα έντομα, δεν αντέχουν την μυρωδιά των καμένων βοτάνων.

Φως αν δεν έχετε φακό


Πάρτε ένα κουτάκι αναψυκτικού και κόψτε δύο «φύλλα» στο πλάι του, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα φαναριού με 2 πορτάκια. Τοποθετήστε μέσα ένα κεράκι ρεσό, ώστε να προστατεύεται από τον αέρα και να μην σβήνει.

Αν δεν βρίσκετε καθαρό νερό


...παρά μόνο λασπόνερο, βάλτε το λασπόνερο σε ένα δοχείο. Βρείτε ένα άλλο άδειο και καθαρό δοχείο. Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα, διπλώστε το έτσι ώστε να σχηματίζει ένα ρολό και βάλτε τη μία άκρη του στο δοχείο με το βρώμικο νερό και την άλλη στο άδειο δοχείο. Έπειτα από λίγη ώρα το ύφασμα θα απορροφήσει το βρώμικο νερό, θα το φιλτράρει και θα το μεταφέρει καθαρό στο άδειο δοχείο. Καλό είναι στην συνέχεια να βράσετε το νερό κι ας έχει φιλτραριστεί.

Αν θέλετε να ζεστάνετε φαγητό στην φύση


Πάρτε μία συσκευασία από χαρτονένιο κουτί δημητριακών και ανοίξτε ένα «παράθυρο» στη μία πλευρά. Ανοίξτε το «φύλλο» του παραθύρου και γεμίστε το εσωτερικό και το «φύλλο» του κουτιού με αλουμινόχαρτο (φωτό). Τοποθετήστε το φαγητό μέσα στο κουτί και αφήστε το εκεί για λίγη ώρα. Σύντομα το φαγητό σας θα έχει ζεσταθεί εξαιρετικά!

Αν έχετε χάσει τον προσανατολισμό σας


Πάρτε ένα μικρό κομμάτι μετάλλου, π.χ. μια βελόνα, και τρίψτε το μερικές φορές στα ρούχα σας. Τοποθετήστε τη βελόνα πάνω σε ένα φύλλο και αφήστε το να πλεύσει σε νερό που έχετε βάλει σε ένα πιάτο. Η βελόνα θα δείξει (και θα δείχνει πάντα) τον Βορρά!

Αν χρειάζεστε λάμπα λαδιού


Πάρτε ένα κουτάκι αναψυκτικού και γεμίστε το μέχρι τη μέση με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάλτε μέσα στο κουτάκι μια χαρτοπετσέτα, την οποία θα έχετε στρίψει σε σχήμα ρολού, αφήνοντας να εξέχει μία άκρη της. Ανάψτε το χαρτί που περισσεύει και θα έχετε μια λάμπα λαδιού που θα καίει για ώρες!


Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID