Δευτέρα

Ρωσία: το μυστήριο του δάσους του Ryazan (Video)Ένα μυστηριώδες μέρος, ένα δάσος που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας - κοντά στο Ryazan.

Όλα συμβαίνουν σε ένα δάσος που καλύπτει μια μικρή επιφάνεια όπου τα δέντρα μεγαλώνουν με καμπύλες με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Οι ερευνητές των περίεργων φαινομένων είναι πεπεισμένοι ότι το φαινόμενο αυτό οφείλετε σε μία υπερφυσική δύναμη.

Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτό το μέρος μεθυσμένο δάσος. Αυξήθηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, 50-60 χρόνια, ενώ τα πρώτα χρόνια υπήρχε μία μόνο βελανιδιά.


Κανένας από τους ντόπιους δεν θυμάται μία νέα φύτευση δέντρων που με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν να αναπτύσσονται λυγισμένα ή σε καμπύλες.

Μεταξύ των ηλικιωμένων κυκλοφορεί ένα μεγάλο ποσό από λαϊκές δοξασίες και θρύλους.


Η παραξενιά δεν τελειώνει εκεί. Στο μεθυσμένο δάσος δεν μπορεί να αναπτυχθούν τα χόρτα και δεν υπάρχουν πουλιά, ενώ μόνο λίγα μέτρα μακριά από το περίεργο αυτό μέρος ανθίζει αφειδώς το γρασίδι και το κελάηδισμα των πουλιών.

Είναι επίσης περίεργο το γεγονός ότι σε αυτό το μέρος μόνο τα κωνοφόρα δέντρα έχουν ένα ασυνήθιστο καμπυλωτό σχήμα, ενώ τα υπόλοιπα είδη μεγαλώνουν φυσιολογικά.


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πιθανότερη εκδοχή για την προέλευση του φαινομένου είναι η παρουσία μίας γεωμαγνητικής ανωμαλίας της οποίας η φύση αυτών των τομέων και πηγών ενέργειας δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητή λέει ο Αλέξανδρος Gavrilov, διευθυντής του τοπικού εθνογραφικού μουσείου.

Το είδαμε εδώ
Disqus Comments