BREAKING NEWS
latest

Η πρώτη τρισδιάστατη απεικόνιση της επιφάνειας του Άρη (Video)

Το Γερμανικό Κέντρο Αεροπλοΐας και Διαστημικής DLR δημιούργησε την πρώτη τρισδιάστατη απεικόνιση της επιφάνειας του πλανήτη Άρη και την αποτύπωσε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.


Στο βίντεο βλέπουμε από ψηλά τα φαράγγια, τις κοιλάδες, τα ποτάμια λάβας του Κόκκινου Πλανήτη, όπως προκύπτουν μετά από ένα κοπιαστικό παζλ χιλιάδων φωτογραφιών του Αρη. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την κάμερα των Γερμανών, που υπάρχει στο μη επανδρωμένο ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο Mars Express και επιτρέπει τρισδιάστατες λήψεις.

Το Mars Express εκτοξεύθηκε ακριβώς πριν δέκα χρόνια, στις 2 Ιουνίου 2003 και από τότε έχει πραγματοποιήσει πάνω από 12.000 κύκλους γύρω από τον Άρη. Οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης καλύπτουν πλέον 97 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα συνολικά 145 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα της επιφάνειας του Άρη.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και δίνει την εντύπωση ενός περιπάτου στον Άρη, ενώ σε αυτές τις φωτογραφίες οφείλεται μεταξύ άλλων και η επιστημονική διαπίστωση, ότι στο παρελθόν υπήρχε νερό στον συγκεκριμένο πλανήτη.

Τώρα βέβαια είναι ξερός, άνυδρος και γεμάτος σκόνη, η οποία συχνά εμποδίζει σε συνδυασμό με τους ανέμους τις φωτογραφικές λήψεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργείται φωτογραφικά ένα κενό, το οποίο καλύπτεται την επόμενη φορά που θα περάσει και πάλι το διαστημόπλοιο από το ίδιο σημείο.

Αρχικά προβλεπόταν να διαρκέσει η αποστολή του Mars Express ένα «αρειανό έτος», το οποίο ισούται με δύο γήινα. Όμως ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός ESA έδινε συνεχώς παράταση στο πρότζεκτ, το οποίο θα ολοκληρωθεί -με βάση τα σημερινά ισχύοντα- έως τα τέλη του 2014.



Το είδαμε εδώ 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID