BREAKING NEWS
latest

Μπορούν οι γυναίκες να μάθουν από τους άνδρες;


Από τον τρόπο που οδηγούν έως τα παπούτσια που φοράνε, οι γυναίκες μπορούν να διδαχτούν από τους άνδρες μερικά πολύ χρήσιμα πράγματα, αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Οι γυναίκες –ως γνωστόν– έχουν πολλές αρετές και συχνά αποδεικνύονται πιο ικανές από το «ισχυρό» φύλο. Απόδειξη ότι μπορεί να δουλεύουν, να φροντίζουν το σπίτι και τα παιδιά και μέσα σε όλα αυτά να βρίσκουν χρόνο και για τον εαυτό τους. 

Είναι υπερδραστήριες και δυναμικές, αλλά μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερες αν υιοθετήσουν μερικές ανδρικές συνήθειες. Αυτός, άλλωστε, είναι άλλος ένας τρόπος για να αποδείξουν πόσο έξυπνες είναι! Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι συνήθειες.

Μην σκύβετε μπροστά όταν οδηγείτε

Οι έρευνες λένε: Οι άνδρες έχουν πιο σωστή στάση σώματος από τις γυναίκες όταν οδηγούν.

Αυτό έχει σημασία γιατί: Μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια έδειξε ότι η λανθασμένη στάση κατά την οδήγηση είναι η πρωταρχική αιτία που οι γυναίκες έχουν 47% περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν άσχημα σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Ακολουθήστε το: Απλώς να θυμάστε να κάθεστε με την πλάτη ίσια στο κάθισμα. Οι ερευνητές αναγνωρίζουν φυσικά ότι οι γυναίκες είναι πιο μικρόσωμες από τους άνδρες και πρέπει να κάθονται πιο κοντά στο τιμόνι. Παρ’ όλα αυτά επιμένουν ότι πρέπει να αποφεύγουν να γέρνουν μπροστά. Όταν η πλάτη και ο λαιμός βρίσκονται σε ευθεία θέση, ο οδηγός έχει πολύ καλύτερο έλεγχο.

Μην αγχώνεστε στο δρόμο για τη δουλειά

Οι έρευνες λένε: Οι άνδρες δεν αφήνουν το άγχος να τους καταβάλλει πηγαίνοντας στη δουλειά.

Αυτό έχει σημασία γιατί: Μια έρευνα που έγινε στη Βρετανία έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να αγχώνονται πάρα πολύ πηγαίνοντας και γυρίζοντας από την εργασία τους, άσχετα με το αν οδηγούν ή χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας. 

Οι γυναίκες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο «κίνδυνο» να κατακλειστούν από το άγχος είναι αυτές που έχουν μικρά παιδιά, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν.

Ακολουθήστε το: Σταματήστε να μετατρέπετε το χρόνο που χρειάζεστε να πάτε για δουλειά σε άσκηση ισορροπίας! «Ξέρουμε ότι οι γυναίκες, ειδικά όσες έχουν παιδιά, έχουν την τάση να προσθέτουν χίλιες δυο δουλειές στο δρόμο προς τη δουλειά τους. Πηγαίνουν για ψώνια, αφήνουν τα παιδιά, παίρνουν τα παιδιά..» λέει η ερευνήτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Σέφιλντ, Τζένιφερ Ρόμπερτς. «Οι πιέσεις του χρόνου και η δυσκολία να τα ταιριάξει κανείς όλα, κάνει τη διαδρομή πολύ αγχωτική».

Φορέστε ίσια παπούτσια

Οι έρευνες λένε: Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καμία έρευνα για να καταλάβουμε ότι οι άνδρες είναι πιο ξεκούραστοι, αφού δεν έχουν ανάγκη να φοράνε ψηλοτάκουνα!

Αυτό έχει σημασία γιατί: Το 2010 διαπιστώθηκε από έρευνες που έγιναν πόσο ανθυγιεινό είναι για τις γυναίκες να φοράνε ψηλά τακούνια, καθώς έτσι κινδυνεύουν από εκφυλισμό των συνδέσμων και οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα. Παράλληλα, μια ευρωπαϊκή μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι γυναίκες που συνήθως φοράνε ψηλά τακούνια έχουν κοντύτερους μύες στις γάμπες και πιο δύσκαμπτους τένοντες. Αυτός είναι και ο λόγος που πονάνε οι γάμπες τους όταν φοράνε χαμηλά τακούνια.

Ακολουθήστε το: Δεν χρειάζεται να φοράτε τις γόβες στιλέτο καθημερινά. Μπορείτε να τις φοράτε σε ειδικές περιπτώσεις και το υπόλοιπο διάστημα να διαλέγετε όσο πιο χαμηλά τακούνια γίνεται.

Σταματήστε να ζείτε στο παρελθόν

Οι έρευνες λένε: Οι άνδρες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να πιστέψουν ότι τα πράγματα θα πάνε άσχημα βασιζόμενοι σε εμπειρίες του παρελθόντος.
Αυτό έχει σημασία γιατί: Η τάση να ανησυχούν για το μέλλον εξαιτίας πραγμάτων που έγιναν στο παρελθόν είναι ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να βιώσουν στρες, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Κάθε χρόνο, μία στις έξι γυναίκες υποφέρει από αγχώδεις διαταραχές, σε σύγκριση με έναν στους 10 άνδρες.

Ακολουθήστε το: Το παρελθόν δεν υπάρχει. Ακόμη κι αν πηγαίνατε πίσω στο χρόνο, αυτό που θα ζούσατε θα ήταν παρόν και όχι παρελθόν. Εξ άλλου, ό,τι έγινε δεν αλλάζει. Μπορεί όμως να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. «Ανακαλύψαμε ότι οι εξωστρεφείς άνθρωποι κοιτάνε πίσω στο παρελθόν με ένα νοσταλγικό τρόπο. Δεν μετανιώνουν και δεν διακατέχονται από αρνητικά συναισθήματα για ό,τι έχει γίνει» λέει ένας από τους ερευνητές μιας αμερικανικής μελέτης που έγινε την περασμένη χρονιά. «Αυτό είναι πολύ καλό γιατί ενώ είναι δύσκολο να αλλάξεις προσωπικότητα, μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις αυτά που σου συμβαίνουν τώρα ή που συνέβησαν στο παρελθόν και να γίνεις πιο ευδιάθετος».



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID