Τετάρτη

Διάλεξε το σωστό αντηλιακό
Για να βρούμε ποιο αντηλιακό είναι το ιδανικό για εμάς, πρέπει να λάβουμε υπόψη τον φωτότυπό μας: υπάρχουν τέσσερα είδη, ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών και του δέρματος.

1. Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, συνήθως με φακίδες: ιδανικός δείκτης ο 50, ο οποίος μετά από δύο εβδομάδες έκθεσης στον ήλιο μπορεί να μειωθεί στο 30.

2. Μέτρια ανοιχτή επιδερμίδα και φυσικό χρώμα μαλλιών καστανόξανθο, ξανθό ή ανοιχτό καστανό: ιδανικός SPF ο 30, που μετά από δύο εβδομάδες μπορεί να μειωθεί στο 20.

3. Σταρένια επιδερμίδα, σκουρόχρωμα μαλλιά και μάτια: ο πιο συνηθισμένος τύπος στη χώρα μας, χρειάζεται δείκτη προστασίας 20 ή 30, που μπορεί να μειωθεί στο 15 μετά από λίγες μέρες.

4. Σκουρόχρωμη επιδερμίδα: καταλληλότερος SPF ο 15, ενώ μπορεί να μειωθεί μέχρι το 10, μιας και αυτού του είδους το δέρμα μαυρίζει πολύ εύκολα και σπανίως καίγεται.

Έξτρα συμβουλές

- Βάζουμε αντηλιακό τουλάχιστον 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο και προτιμούμε αδιάβροχο προϊόν.

- Δεν κάνουμε οικονομία στην ποσότητα αντηλιακού, ενώ φροντίζουμε να το ανανεώνουμε μετά τις βουτιές μας, τα παιχνίδια στην άμμο ή αν σκουπιστούμε με πετσέτα.

- Αποφεύγουμε τον ήλιο από τις 11:30 μέχρι τις 16:30 και βάζουμε αντηλιακό ακόμα και αν καθόμαστε στον ίσκιο ή έχει συννεφιά. 
Επίσης, δεν «κόβουμε» το αντηλιακό όταν μαυρίσουμε.

- Προσοχή: το baby oil προσφέρει ΜΟΝΟ ενυδάτωση μετά το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία, χωρίς να παρέχει καμία προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Disqus Comments