BREAKING NEWS
latest

Λέοναρντ Κοέν: Η επιστολή που κάνει τον γύρο των social media (Video)


Υπάρχουν συναισθήματα που δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια κι αν περάσουν, άνθρωποι που αφήνουν την ανεξίτηλη σφραγίδα τους στη ζωή σου, ακόμα κι αν η σχέση σας έληξε άδοξα.

Μετά από τον θάνατο του σπουδαίου Λέοναρντ Κοέν, ο οποίος βύθισε στη θλίψη τον κόσμο της μουσικής και τους εκατομμύρια λάτρεις της μουσικής του παγκοσμίως, μια επιστολή κάνει τον γύρο των social media, αποκαλύπτοντας την τελευταία επικοινωνία που είχε ο Καναδός τραγουδοποιός με την μούσα του και γυναίκα της ζωής του Μαριάν Ίλεν, λίγες μέρες πριν τον θάνατό της.


Ο Κοέν και η Ίλεν γνωρίστηκαν στην Ύδρα, λίγο καιρό αφότου ο τραγουδοποιός είχε καταφθάσει στη Χώρα, αγοράζοντας το ορμητήριό του. Η κατάξανθη Μαριάν, μοντέλο από τη Νορβηγία και ελεύθερο πνεύμα, είχε έρθει στο νησί με τον σύζυγό της, τον γνωστό συγγραφέα Αξελ Τζένσεν. Όταν γνώρισε τον τραγουδοποιό, ο άνδρας της την είχε ήδη εγκαταλείψει με τον μικρό τους γιο μόνους στην Ελλάδα.

Η συνάντησή της με τον Λέοναρντ στάθηκε μοιραία, αφού το αρχικό φλερτ εξελίχθηκε σύντομα σε έναν θυελλώδη έρωτα, ο οποίος διήρκεσε περίπου μια δεκαετία και ενέπνευσε μια σειρά υπέροχων τραγουδιών, μεταξύ των οποίων το «So Long, Marianne» και το «Bird on a Wire».


Πρόσφατα, και με τον μοναδικό καλλιτέχνη να έχει διαισθανθεί ότι πλησίαζε το τέλος της ζωής του, ένας φίλος της Ιλέν ονόματι Γιαν Κρίστιαν Μόλεσταντ έστειλε μια επιστολή στον Κοέν ενημερώνοντάς τον ότι η «μούσα» των νεανικών του χρόνων πέθαινε από λευχαιμία. Μόλις δύο ώρες αργότερα, έλαβε την παρακάτω συγκινητική επιστολή από τον τραγουδοποιό, ο οποίος του ζητούσε να τη διαβάσει στην μεγάλη του αγάπη:

«Λοιπόν Μαριάν, έχουμε φτάσει πλέον σε αυτό το στάδιο που έχουμε γεράσει τόσο ώστε τα κορμιά μας να καταρρέουν και πιστεύω πως πολύ σύντομα θα σε ακολουθήσω. Να ξέρεις ότι βρίσκομαι τόσο κοντά σου, που αν απλώσεις το χέρι σου ίσως μπορέσεις να αγγίξεις το δικό μου.

Γνωρίζεις καλά ότι σε αγαπούσα ανέκαθεν για την ομορφιά και τη σοφία σου, αλλά δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο, τα ξέρες ήδη όλα αυτά. Θέλω μόνο να σου ευχηθώ να έχεις ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Αντίο παλιά μου φίλη. Έχεις την ατελείωτη αγάπη μου. Θα σε συναντήσω πιο κάτω στον δρόμο».


Όπως είπε ο Γιαν Κρίστιαν Μόλεσταντ σε καναδική ραδιοφωνική εκπομπή, της διάβασε την επιστολή την επόμενη ημέρα, κάτι που της έδωσε πολύ κουράγιο και την χαροποίησε. Ενώ ο φίλος της της διάβαζε αυτά τα λόγια αγάπης, η Μαριάν χαμογελούσε με τον μοναδικό της τρόπο, ενώ στο σημείο όπου ο αγαπημένος της Λέοναρντ έλεγε ότι βρίσκεται κοντά της, εκείνη σήκωσε το χέρι σαν να ήθελε να τον αγγίξει. 


Δύο μέρες μετά η Ιλεν έχασε τις αισθήσεις της και πέθανε, όπως δήλωσε ο πιστός της φίλος στο CBC του Καναδά. 



protothema.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID