BREAKING NEWS
latest

Φλαβονοειδή: O καλύτερος σύμμαχος του άνδρα στη διατήρηση της στυτικής του λειτουργίας


Τα φλαβονοειδή είναι οι φυτοχημικές ουσίες που δίνουν στα φρούτα και τα λαχανικά τα χρώματά τους.

Τρία συγκεκριμένα, οι ανθοκυανίνες, οι φλαβονόλες και οι φλαβόνες, παρέχουν μεγάλο όφελος στην πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας.

Συμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, μια διατροφή πλούσια σε φλαβονοειδή μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος του άνδρα στη διατήρηση της καλής στυτικής του λειτουργίας.

Στη μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας και την σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Harvard, έλαβαν μέρος πάνω από 25.000 μεσήλικες και ηλικιωμένοι άνδρες που είχαν συμπληρώσει ερωτηματολόγια σε δημοσκοπήσεις υγείας από το 1986 και έπειτα. Το 2000, 2004 και 2008 οι άνδρες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ικανότητά τους να πετύχουν και να διατηρήσουν επαρκή στύση για διείσδυση.

Οι επιστήμονες συνέκριναν τις απαντήσεις τους με την ποσότητα των φλαβονοειδών στην διατροφή τους και υποστηρίζουν ότι τα μούρα, το κόκκινο κρασί και τα εσπεριδοειδή σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, λόγω των φλαβονοειδών που περιέχουν.

Οι ανθοκυανίνες εμπεριέχονται σε όλα τα μούρα, το κόκκινο κρασί και τα ραπανάκια, ενώ οι φλαβονόλες και οι φλαβόνες στα εσπεριδοειδή.

Η μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων σχετίστηκε με 14% μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας. Ο συνδυασμός γυμναστικής και μιας διατροφής πλούσιας σε φλαβονοειδή μείωνε τον κίνδυνο κατά 21%.

Τα οφέλη των φλαβονοειδών ήταν μεγαλύτερα για τους άνδρες άνω των 70 ετών.

‘Τα φλαβονοειδή ίσως ενισχύουν την ικανότητα του άνδρα να πετύχει και να διατηρήσει μια στύση, διατηρώντας υγιή τα αιμοφόρα αγγεία του. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα φλαβονοειδή βελτιώνουν την λειτουργία του αγγειακού συστήματος και μειώνουν την αρτηριακή πίεση’ αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

Πάντως, οι άνδρες με την μεγαλύτερη πρόσληψη φλαβονοειδών ήταν πιθανότερο να μην καπνίζουν ή να πίνουν αλκοόλ και ήταν επίσης πιθανόν να γυμνάζονται τακτικά, δηλαδή να έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τόσο για την καρδιά όσο και για τη στύση τους.

itrofi.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID