BREAKING NEWS
latest

Εμπιστοσύνη: Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις


Εάν ρωτήσεις κάποιον, ποιο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ανάμεσα στις ανθρώπινες σχέσεις σίγουρα η εμπιστοσύνη βρίσκεται στα πρώτα και πιο σημαντικά από αυτά. Έπειτα ακολουθεί η ειλικρίνεια, η σωστή επικοινωνία κ.ο.κ.

Η εμπιστοσύνη είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις με τους γύρω σου μία σωστή σχέση και θα ενθαρρύνεις κι άλλους να σου ανοιχτούν και να είναι οικείοι μαζί σου. Αν δεν έχεις γεννηθεί με αυτή την προσωπικότητα που αποπνέει αξιοπιστία στους άλλους δύο ψυχίατροι πιστεύουν, πως υπάρχει ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να την κερδίσεις.

Οι Maurice Schweitzer και Adam Galinsky πιστεύουν πως η απάντηση στην ισορροπία που δημιουργείται μεταξύ της ζεστασιάς που εκπέμπεις και το πόσες αρμοδιότητες αναλαμβάνεις. Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 1966 έδειξε, πως ακόμα κι αν κάνεις λάθη, φαίνεσαι πιο συμπαθής.

Ακόμα και μία μικρή κίνηση ή και κάτι τόσο απλό, όπως να σου πέσει το μολύβι, ή να πεις ένα κακόγουστο αστείο, ή να χύσεις καταλάθος τον καφέ σου σε κάνει να φαίνεσαι πιο ευάλωτη, αγαπητή και αξιόπιστη.

«Η αποτελεσματικότητα αυτής της στρατηγικής καταρρίπτει την κοινή παραδοχή, ότι η εμπιστοσύνη είναι κάτι που μπορεί να οικοδομηθεί μόνο σιγά-σιγά την πάροδο του χρόνου,» ανέφεραν αρχικά οι δύο ψυχίατροι και συνέχισαν: "Με το να κάνεις τον εαυτό σου ευάλωτο, είναι δυνατό να οικοδομήσεις την εμπιστοσύνη που χρειάζεσαι σε λιγότερο χρόνο από ό, τι χρειάζεται για να μαζέψει ένα καφέ που έχει χυθεί».

Συμπέρασμα: Μην φοβάσαι να δείξεις την ανόητη πλευρά σου. Το να ενεργείς σαν –εγώ τα ξέρω όλα- ή το να προσπαθείς πολύ σκληρά να εντυπωσιάσεις τους άλλους δημιουργεί έναν φραγμό σε οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση. Και αν τύχει να ρίξεις καταλάθος ένα ποτήρι κρασί από ατύχημα, μην ντραπείς. Θα μπορούσε να είναι η πιο έξυπνη κίνηση που έχεις κάνει όλο το βράδυ.

queen.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID