BREAKING NEWS
latest

Πως θα δείχνεις περισσότερο ελκυστική χωρίς... να αλλάξεις την εμφάνιση σου!


Συχνά κρίνουμε τους ανθρώπους από την εξωτερική τους εμφάνιση και μάλιστα προσπαθούμε να βγάλουμε και συμπεράσματα για το χαρακτήρα τους, πράγμα τελείως ανορθόδοξο. 

Σίγουρα, η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, αλλά μόνο για λίγες ώρες. Αυτό που μένει στους ανθρώπους είναι ο χαρακτήρας. Μάλιστα, ο συνδυασμός των δύο είναι αυτό που πραγματικά κάνει έναν άνθρωπο να δείχνει ελκυστικός και γοητευτικός.

Η προσωπικότητα σου είναι αυτή που θα μείνει στο μυαλό των άλλων, όταν ο ενθουσιασμός τους για την ομορφιά σου χαθεί. Επομένως, προσπάθησε να δουλέψεις πάνω στον εαυτό σου, ώστε να αυξήσεις την ελκυστικότητα σου, με τους παρακάτω τρόπους:

Να είσαι ανεξάρτητη

Η ανεξαρτησία είναι μια λέξη που ακούμε συχνά γύρω μας, χωρίς όμως να έχουμε κατανοήσει πλήρως την έννοια της. Με τόσες διαφορετικές απόψεις και γνώμες που εκφράζονται πάνω σε αυτό το θέμα, ιδίως για μια ανεξάρτητη γυναίκα, μας οδηγεί στο να είμαστε περισσότερο μπερδεμένοι απ' ότι ήμαστε πριν. 

Προφανώς και μια 20χρονη κοπέλα που για παράδειγμα κάνει ιδιαίτερα σε μικρά παιδάκια ή προσέχει μικρά παιδάκια, ώστε να έχει χαρτζιλίκι, αλλά συνεχίζει να μένει με τους γονείς της και η ίδια ισχυρίζεται πως είναι «ανεξάρτητη», μάλλον ...δεν είναι.

Ή μάλλον δεν είναι έτοιμη ακόμα για να γίνει.

Το να είσαι πραγματικά ανεξάρτητη σημαίνει να μπορείς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου, να μπορείς να βγεις έξω στον κόσμο και να κυνηγήσεις ό,τι πραγματικά θες και ονειρεύεσαι, σημαίνει να έχεις δικά σου πράγματα που απέκτησες μόνη σου, δικό σου χώρο, δικό σου αυτοκίνητο.

Όταν μια γυναίκα περιμένει από έναν άντρα ή οποιονδήποτε άλλο να την προσέχει, με την έννοια να της προσφέρει ό,τι αυτή χρειάζεται, χωρίς η ίδια να καταβάλει τον ελάχιστο κόπο και προσπάθεια να τα αποκτήσει, τότε χάνει τη δυναμικότητα της, την ανεξαρτησία της, επομένως και τη λάμψη της.

Να μην διψάς για προσοχή

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε πως κάθε γυναίκα θέλει να βλέπει πως κάποιος ενδιαφέρεται γι' αυτή. Όχι όμως φτάνοντας στα άκρα! Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που διψούν τόσο πολύ για προσοχή που θα έκαναν τα πάντα για οποιονδήποτε ή μάλλον για οποιουσδήποτε (καθώς ένας δεν είναι ποτέ αρκετός) που θα τους αφιέρωναν λίγο από το χρόνο τους. Οι ίδιες είναι αυτές που η αξία τους και ο βαθμός αυτοεκτίμησης τους βασίζονται από τον αριθμό των likes και των σχολίων που συγκεντρώνουν στα social media.

Αλήθεια, αυτό δεν είναι ούτε sexy ούτε κομψό. Αντιθέτως, δείχνει απελπισία και κάνει μια γυναίκα να φαίνεται το λιγότερο αξιολύπητη.

Η αξία μιας γυναίκας, αλλά και γενικά ενός ατόμου, φαίνεται από την προσωπική της επιτυχία και τις σχέσεις που συνάπτει, καθώς και την αγάπη που προσφέρει! Όχι από ένα κλικ ή ένα διπλό πάτημα στην οθόνη.

Να είσαι συμπονετική

Είναι κάτι εύκολο που μπορούμε να κάνουμε, αλλά οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, η πίεση και το άγχος, μας οδηγούν στο να μην σκεφτόμαστε αυτόν που έχουμε δίπλα μας. Το να σκέφτεσαι κάποιον, να τον φροντίζεις, να τον αγαπάς, αλλά και να είσαι πιστή φίλη μέχρι πιστή σύντροφος, σου προσφέρει μια εσωτερική γαλήνη κι ένα αίσθημα ευφορίας, τα οποία εξωτερικεύονται μέσα από τη λάμψη και τη ζωντάνια που ακτινοβολείς. Δεν πιστεύω πως είμαστε όλοι εγωιστές ή παράλογοι ή αδιάφοροι σκόπιμα. Είναι οι συνθήκες που μας κάνουν έτσι, να ξεχνάμε πως είναι να αγαπάμε.

Προσπάθησε να γίνεις περισσότερο συμπονετική, ευγενική και πρόθυμη για κάποιον, χωρίς όμως να ξεχνάς να στέκεσαι στο ύψος σου. Στην τελική, αυτό που πρέπει να βρεις είναι τη σωστή ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο.

Να είσαι ανοιχτόμυαλη

Όσο μεγαλώνουμε, το σίγουρο είναι πως καθημερινά μαθαίνουμε νέα πράγματα, ερχόμαστε σε επαφή με νέους ανθρώπους και αποκτάμε καινούριες εμπειρίες, οι οποίες άλλοτε μας επηρεάζουν κι άλλοτε όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις και να κατανοείς πως κάποιες φορές ο τρόπος σου δεν είναι ο σωστός ή ο καλύτερος και να δέχεσαι να ακούσεις τη γνώμη άλλων ανθρώπων, αλλά και τις εμπειρίες τους. Σίγουρα θα μάθεις ένα ή δύο πράγματα παραπάνω, τα οποία θα σου χρησιμεύσουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ξεπέρασε τα όρια σου, ξέφυγε από τη ζώνη ασφαλείας σου κι εξερεύνησε τον κόσμο. Γίνε τολμηρή! Γίνε αυθόρμητη! Μην ακολουθείς τη μάζα!

Να είσαι αποφασιστική

Από το τι θα φας σήμερα, τι θα φορέσεις αύριο μέχρι το πως θέλεις να είναι η ζωή σου σε 2 χρόνια από τώρα, πρέπει να είσαι αποφασιστική. Να ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις και να μη φοβάσαι να το εκφράσεις. Να μη διστάζεις να πεις τη γνώμη σου, να μην ντρέπεσαι να στηρίξεις τις απόψεις σου. Μην αφήνεις τους υπόλοιπους να αποφασίζουν για εσένα και για το τι θα κάνεις. Στηρίξου στα πόδια σου με σιγουριά κι αυτοπεποίθηση!

Να είσαι κομψή

Ό,τι κι αν κάνεις πρέπει να διακρίνεται από κομψότητα. Όταν θέσεις τα κριτήρια και τα standards για τη ζωή σου, φρόντισε να είναι υψηλά και να διατηρείς το επίπεδο σου με κάθε τρόπο. Το πως ντύνεσαι, πως είναι το σπίτι σου, πως διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου μετά από μερικά ποτά και σφηνάκια, όλα έχουν τη σημασία τους. Πρέπει να ξέρεις που είναι τα όρια ανάμεσα στο κομψό και στο αποκρουστικό, στο χαριτωμένο και στο γελοίο.

Δεν θες να είσαι εκείνη η κοπέλα που δεν τη βλέπει το φως της ημέρας επειδή κάθε βράδυ ξενυχτάει, που δεν μπορεί να αποδώσει στη δουλειά της λόγω του χθεσινού hangover, που πίνει τόσο πολύ και ξερνάει στις τουαλέτες ή όπου βρει τέλος πάντων. Σε μικρότερες ηλικίες, ένας τέτοιος τρόπος ζωής μπορεί να φαίνεται ελκυστικός, αλλά μόνο στα αγόρια που θέλουν να περάσουν από το κρεβάτι σου. Αντιθέτως, μια τέτοια εικόνα δεν θα κάνει κάποιον άντρα να θέλει να σε παντρευτεί ή τουλάχιστον να κάνει σχέση μαζί σου.

Βρες ποιο είναι το κατώτερο σημείο που επιτρέπεις τον εαυτό σου να φτάσει και προσπάθησε να μην το ξεπεράσεις ποτέ. Ή μάλλον κράτησε τον εαυτό σου όσο πιο ψηλά γίνεται πάνω απ' αυτό!

Nα μην έχεις ανάγκη να είσαι σε σχέση

Συχνά, περνάμε τη φάση που πιστεύουμε πως μια σχέση είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να γεμίσει τη ζωή μας, να καλύψει τα κενά που νιώθουμε και να μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο μίζεροι. Δυστυχώς, όμως δεν λειτουργεί έτσι. Όταν βγαίνεις έξω και δείχνεις πως ψάχνεσαι, πως κυνηγάς ό,τι κινείται για να βρεις την αγάπη, το πιο πιθανό είναι να μην τη βρεις ποτέ και να καταλήξεις περισσότερο απελπισμένη από όσο ήσουν πριν.

Προσπάθησε να βάλεις τις προτεραιότητες σου σε σειρά. Υπάρχουν σίγουρα πολύ πιο ευχάριστα πράγματα που μπορούν να σε γεμίσουν από το να ψάχνεις για τον άντρα της ζωής σου σε κάθε γωνιά της γης. Με άλλα λόγια, μια σχέση πρέπει να κάνει τη ζωή σου περισσότερο έντονη κι ευχάριστη, όχι να την περιπλέκει ή να τη συμπληρώνει. Ειδάλλως, το πιο πιθανό είναι να συμβιβαστείς με κάποιον, που στην πραγματικότητα δεν θα ταιριάζεις, μόνο και μόνο για να κάνεις σχέση. Και μάντεψε... Αντί να γεμίσει τη ζωή σου, όπως πίστευες, θα την κάνει ακόμα χειρότερη!

Όταν αισθανθείς άνετα κι ευτυχισμένη με τον εαυτό σου, τότε θα προσελκύσεις και τα σωστά άτομα με τον πιο φυσικό τρόπο.

Να μην βάζεις deadlines

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως πρέπει να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά σε συγκεκριμένη ηλικία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όσο μεγαλώνουν, να καταπιέζουν όλο και περισσότερο τον εαυτό τους. Βάζοντας προθεσμίες στον εαυτό μας, μας κάνει να οδηγούμαστε σε λάθη, σε «μεγάλα» λάθη. Είτε να παντρευτούμε το λάθος άνθρωπο από βιασύνη να μην περάσουν τα χρόνια, είτε να αποκτήσουμε παιδί χωρίς να αξιολογήσουμε σωστά τις συνθήκες.

Είναι σημαντικό να μη βάζουμε deadlines στη ζωή μας. Όλα τα παραπάνω θα συμβούν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, αλλά κυρίως όταν νιώσεις εσύ έτοιμη. Αρχικά, δούλεψε πάνω στον εαυτό σου και τα υπόλοιπα θα έρθουν στην ώρα τους. Μην ανησυχείς γι' αυτό!

Σίγουρα τα περισσότερα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να έρθουν φυσικά. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, αν επιμείνεις να καλλιεργήσεις το χαρακτήρα σου με συνέπεια και τακτική, τότε σίγουρα θα τα καταφέρεις και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο απ' όσο φαντάζεσαι!

neopolis.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID