BREAKING NEWS
latest

Έρχονται χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις - Στο «ψυγείο» για δύο 24ωρα η χώρα



Ακόμη πιο έντονα γίνονται τα καιρικά φαινόμενα σήμερα με το κύριο χαρακτηριστικό τους να είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις. 

Ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες που έχουν πλήξει ολόκληρη τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες προκαλώντας μεγάλες ζημιές θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Τετάρτη.

Χθές μετά την Ζάκυνθο που πλημμύρισε, τη δυτική Ελλάδα που δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού, όπως και την Αττική, τη νύχτα το το νησί της Λέσβου «βούλιαξε» από τις καταιγίδες και το χαλάζι που έπεφτε προκάλεσε πολλές ζημιές, ενώ το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκλεισε προσωρινά λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής με αποτέλεσμα οκτώ πτήσεις που είχε προορισμό την Αθήνα να προσγειωθούν εκτάκτως στα Χανιά. Η κατάσταση αυτή στο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας κράτησε για περίπου μιάμιση ώρα, από τις 20:30 έως τις 22:00 και μετά που υποχώρησαν τα καιρικά φαινόμενα άρχισε να εξομαλύνεται.

Για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σε συνέχεια εκείνου που είχε εκδοθεί την περασμένη Παρασκευή. Αυτό προβλέπει για σήμερα χιόνια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (κάτω από 300 μέτρα).

Χιόνια επίσης σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300 έως 500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως της νύχτα προς Τετάρτη. Τότε θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια (από τα 500 μέτρα).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμου 8 και 9 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους).





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID