BREAKING NEWS
latest

Αυτό είναι το Μυστικό Δωμάτιο που Υπάρχει σε όλα τα αεροπλάνα


Που θα μπορούσε να βρίσκεται κρυμμένο ένα μυστικό δωμάτιο σε ένα αεροπλάνο; Κι όμως, υπάρχει – ο χώρος ξεκούρασης του προσωπικού. 

Αποφασίσαμε να σας ξεναγήσουμε και να σας δείξουμε πώς είναι μέσα ένα αεροπλάνο. Και οι αεροσυνοδοί είναι άνθρωποι και, όπως όλοι μας, χρειάζονται ύπνο όταν έχουν μεγάλες…

Που θα μπορούσε να βρίσκεται κρυμμένο ένα μυστικό δωμάτιο σε ένα αεροπλάνο; Κι όμως, υπάρχει – ο χώρος ξεκούρασης του προσωπικού. Αποφασίσαμε να σας ξεναγήσουμε και να σας δείξουμε πώς είναι μέσα ένα αεροπλάνο. Και οι αεροσυνοδοί είναι άνθρωποι και, όπως όλοι μας, χρειάζονται ύπνο όταν έχουν μεγάλες πτήσεις.

Που κοιμούνται;



Στα περισσότερα Boeing 777 και 787 υπάρχει ένα ξεχωριστό τμήμα. Συνήθως βρίσκεται πίσω από το πιλοτήριο, πάνω από την καμπίνα της διακεκριμένης θέσης.


Υπάρχει μια σπειροειδής σκάλα και τα σκαλιά είναι κρυμμένα πίσω από μια δυσδιάκριτη πόρτα δίπλα στο πιλοτήριο. Για να πάει κανείς εκεί, χρειάζεται κλειδί ή κωδικό.



Σε κάποια αεροπλάνα, όπως στο Boeing 773 της American Airlines, η πρόσβαση δεν γίνεται μέσω σκάλας, αλλά μέσω μιας μυστικής, παραπλανητικής πόρτας που μοιάζει με ντουλαπάκι αποσκευών.



Το “μυστικό δωμάτιο” είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να χωράει 6-10 κολλητά κρεβάτια και δεν υπάρχουν παράθυρα.


Τα κρεβάτια συνήθως έχουν μικρές λάμπες, γαντζάκια για ρούχα, καθρέφτες και αποθηκευτικό χώρο για τα προσωπικά αντικείμενα των αεροσυνοδών. Υπάρχουν ακόμη και σεντόνια και μερικές φορές πιτζάμες.


Τα κρεβάτια στο Boeing 773 της American Airlines βρίσκονται αριστερά και δεξιά ενός διαδρόμου και μοιάζουν με αυτά ενός κρουαζιερόπλοιου. Ο διάδρομος είναι τόσο στενός που μόνο ένα άτομο χωράει να περάσει.


Στο Boeing 747, τα κρεβάτια είναι το ένα πάνω από το άλλος και διαθέτουν κουρτίνες που μπλοκάρουν την φασαρία.



Ο χώρος ξεκούρασης του πιλότου στο Airbus A380 δείχνει αρκετά άνετος.


Το Boeing 777 έχει, επίσης, έναν επιπλέον χώρο για τους πιλότους με δύο κρεβάτια, δύο καθίσματα διακεκριμένης θέσης και, αναλόγως την εταιρία, τουαλέτα και νιπτήρα.


Οι αεροσυνοδοί είναι ευγενικές, φιλικές και υπομονετικές, παρά τα καπρίτσια των επιβατών. Είναι τέλειο που μπορούν να έχουν έναν χώρο για να ξεκουράζονται. Πλέον, τώρα που ξέρουμε το μυστικό τους, μπορούμε να τους ζητήσουμε να μας κάνουν μια ξενάγηση. Σίγουρα, δεν θα το αρνηθούν!


Εσείς γνωρίζατε πως υπήρχε αυτό το δωμάτιο;

nautica.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID