BREAKING NEWS
latest

Συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών, Πακιστανών και Σύρων στο hot spot της Σάμου (Video)


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε εχθές το απόγευμα και η "δομή φιλοξενίας" προσφύγων και μεταναστών της Σάμου, όταν συνεπλάκησαν μεταξύ τους Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 30 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού με σοβαρά τραύματα.

Όπως αναφέρεται, τα επεισόδια ξεκίνησαν για άγνωστη αιτία, αλλά στην παρούσα συγκυρία, η αφορμή είναι το ολιγότερο: Οι συγκρούσεις θα πολλαπλασιάζονται καθημερινά (χθες είχαμε κάψιμο της "δομής φιλοξενίας" στην Λέσβο)

HOT SPOT ΛΕΣΒΟΥ

αφού οι συγκεκριμένες εθνότητες κρύβουν αντιπάθεια ή και μίσος ή μία για την άλλη και συχνά οι γυναίκες των Σύρων πέφτουν θύματα απρεπούς συμπεριφοράς από Αφγανούς και Πακιστανούς.

Η σύγκρουση ήταν ιδιαιτέρως βίαιη, ενώ μέρος των εγκαταστάσεων τυλίχθηκαν στις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στα σημεία αυτά.

Η βιαιότητα των επεισοδίων προκάλεσε την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κέντρο φιλοξενίας, προκειμένου να κατευνάσουν την κατάσταση και να ξεκινήσει η επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ώστε να σβήσουν οι εστίες της φωτιάς.

Στο ίδιο νησί διεξάγεται το συνέδριο της ΚΕΔΕ όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πολλοί ακόμη.

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να κατακαίει πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών και όλοι εύχονται να μην έχουμε νεκρούς. Μέχρι στιγμής οι τραυματίες είναι πάνω από 30.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το i- samos.gr







 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID