BREAKING NEWS
latest

FT: «Το σύνολο των δημοσκοπήσεων δείχνει Brexit»


H 23η Ιουνίου πλησιάζει και ο βρετανικός (αγγλικός κατά ποσοστό 85%) λαός στις δημοσκοπήσεις φέρεται να επιλέγει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την γερμανική ηγεμονία. 

Όπως δημοσιεύουν οι Financial Times το leave (αποχώρηση) έφτασε το 47% έναντι του remain (παραμονή) που πέφτει πλέον στο 44% στον συνολικό μέσον όρο όλων των σφυγμομετρήεων που έχουν διεξαχθεί από τις 12 Μαϊου μέχρι σήμερα.

Ο μέγιστος φόβος των βρετανικών Ελίτ, των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον είναι το προδιαγραφόμενο μέλλον του City του Λονδίνου που βρίσκεται σε συνάρτηση με την πρόσβαση της Βρετανίας στην ΕΕ και είναι ο χρηματοπιστωτικός «πνεύμονας» του πλανήτη.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι η αντιστροφή υπέρ του Brexit 9 ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Βρετανία.

Yπόψην ότι στην αρχή προηγούνταν καθαρά η «Παραμονή» στην ΕΕ. Συνεπώς η δυναμική είναι υπέρ του Brexit σε ένα τόσο κρίσιμο χρονικό σημείο και απ'οτι φαίνεται η «ψαλίδα» θα ανοίξει και άλλο καθώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να συμβεί κάτι συνταρακτικό που να το αλλάξει αυτό.

Αντίθετα η Γερμανία φάινεται να εκνευρίζει τους Βρετανούς ενώ και το μεταναστευτικό θεωρούν ότι θα μπορούν να το διαχειριστούν καλύτερα χωρίς τις Βρυξέλλες πάνω από το κεφάλι τους.

Οι δημοσκοπήσεις αν και δεν είναι... δημοψήφισμα ήδη έχουν πλήξει τις αγορές στις οποίες δρουν αρνητικά

Παρόλα αυτά ως προς έναν Βρετανό πολίτη, αμεσα τουλάχιστον δεν θα παίξει κάποιο ρόλο στην ζωή του ένα Brexit καθώς το νόμισμα του είναι η Στερλίνα. 

Επί του πρακτέου το Βrexit δεν έχει κάποιον ουσιαστικό αντίλογο του γιατί δεν πρέπει να γίνει. Είναι γεωπολιτικό το ζήτημα αλλά ποσώς νοιάζει αυτό τον μέσο Βρετανό που νιώθει να μην έχει τον έλεγχο της χώρας του.

Αυτό που φοβούνται οι Ελίτ είναι το City του Λονδίνου.

Η Βρετανία έχει τον μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα του κόσμου. Στο City φιλοξενούνται 250 ξένες τράπεζες οι οποίες όμως χαίρουν της πρόσβασης στην ενιαία ευρπωαϊκή αγορά λόγω του γεγονότος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέλος της ΕΕ.

Το City αποτελεί το 10% του βετανικού ΑΕΠ και το 12% των ετήσιων φορολογικών εσόδων και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του πλανήτη. Ο τομέας αυτός δίνει δουλειά σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Βρετανία και συνεισφέρει σε μερικά ακόμα εκατομμύρια περιφερειακών εργασιών. Μεγάλοι οικονομικοί οίκοι βλέπουν το Λονδίνο σαν τον ενδιάμεσο ανάμεσα σε Ασία,Ευρώπη και ΗΠΑ.

Όλες οι τράπεζες θα πρέπει να αναζητήσουν άλλον χρηματοπιστωτικό «παράδεισο» με πρόσβαση στην ΕΕ ή ότι απομείνει από αυτήν σε λίγα χρόνια.

Το πλήγμα για την Παγκοσμιοποίηση (ή αλλιώς Νέα Τάξη Πραγμάτων) θα είναι βροντερό. Είναι σίγουρο ότι τα ελεγχόμενα από τα νεοταξίτικα κέντρα βρετανικά ΜΜΕ θα κάνουν ότι μπορούν για να το αποφύγουν.

Όμως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια παγκόσμια αποστροφή του κόσμου ως προς τα ΜΜΕ. Δεν τα πιστεύει και πράττει αντίθετα απ'οτι του ζητάνε.

Όλα δείχνουν πώς το πουλόβερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζει και ξηλώνεται. Αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις των Βρυξελλών που κινδυνολογούν ολοένα και περισσότερο προκειμένου να διασώσουν ένα συγκεντρωτικό όργανο που λαμβάνει αποφάσεις για τους λαούς της Ευρώπης χωρίς αυτούς και σε βάρος αυτών. Οι Έλληνες το έχουν νοιώσει πολύ σκληρά στο πετσί τους.

pronews.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID