BREAKING NEWS
latest

Το 2020 οι ηλικιωμένοι θα είναι περισσότεροι από τα παιδιά!


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής υπηρεσίας απογραφής των Η.Π.Α, ο πλανήτης πρόκειται να βρεθεί μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, πριν ακόμα μπούμε στο 2020.

Οι Αμερικανοί ερευνητές, μετά από έρευνα, κατέληξαν πως μέσα στα επόμενα χρόνια, για πρώτη φορά στην νεώτερη ανθρώπινη ιστορία, οι ηλικιωμένοι θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα νεαρά παιδιά. Εδώ και αρκετά χρόνια, τα ποσοστά των πρώτων αυξάνονται συνεχώς, ενώ των δεύτερων ακολουθούν αντίθετη πορεία. Φαίνεται πως το σημείο… τομής θα βρεθεί πριν αλλάξουμε δεκαετία.

Οπως αποκάλυψε η έρευνα της εθνικής υπηρεσίας απογραφής των Η.Π.Α, οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών μέσα στα επόμενα χρόνια θα ξεπεράσουν τα παιδιά ηλικίας 5 και κάτω. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά στην ιστορία. Ομως η έρευνα δεν σταματάει εκεί. Σύμφωνα με το γράφημα, οι δύο ηλικιακές ομάδες θα ακολουθήσουν αντίστοιχη πορεία και για τις επόμενες δεκαετίες, με τους ηλικιωμένους να ξεπερνούν πλέον κατά πολύ τους μικρούς.

Πιο συγκεκριμένα, το 2050 αναμένεται οι άνθρωποι άνω των 65 να αποτελούν το 15.6% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό υπερδιπλάσιο των παιδιών κάτω των 5 που θα φτάσει στο 7.2%. «Αυτό το μοναδικό δημογραφικό φαινόμενο είναι άνευ προηγουμένου» αναφέρει η έρευνα.

Φυσικά, υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ηπείρους του πλανήτη. Η Ευρώπη δικαιολογεί τον τίτλο της… γηραιάς ηπείρου, αφού το 2050 υπολογίζεται πως ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους θα είναι άνω των 65. Στον αντίποδα, περιοχές όπως η Κεντρική Ασία και η Μέση Ανατολή θα είναι οι νεώτερες του πλανήτη.




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

  1. Στην Ελλάδα είναι ήδη γεγονός και κανενός(Κυβέρνησης) το αυτί δεν ιδρώνει.Αντιθέτως τιμωρούν τις οικογένειες με πολλά παιδιά.Ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδας έπεσε στο 0,95(0,95 παιδιά σε κάθε Ελληνίδα σε όλη την γόνιμη περίοδο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αγαπητοί αναγνώστες, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Facebook Comments APPID