BREAKING NEWS
latest

Απλές και έξυπνες συμβουλές μαγειρικής για ένα άτομο!


Αν μένετε μόνοι, δείτε απλές συμβουλές μαγειρικής για ένα άτομο. Πώς θα ξεφύγετε από τη ρουτίνα και θα μαγειρεύετε έξυπνα και οικονομικά ετοιμάζοντας ισορροπημένα γεύματα διασκεδάζοντας.

Να ψωνίζετε έξυπνα

Όταν μαγειρεύετε για έναν να ψωνίζετε έξυπνα.

Ψωνίστε με ένα φίλο. Χωρίστε τα τρόφιμα που αλλοιώνονται σε ατομικές ποσότητες.

Χωρίστε μεγάλα κομμάτια κρέατος και παγώστε τα σε μερίδες για ένα άτομο.

Αγοράστε φρέσκα και κατεψυγμένα λαχανικά. Είναι πιο εύκολο να τα χρησιμοποιείτε σε μικρότερα κομμάτια παρά να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά από κονσέρβα.

Αποθηκεύστε τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται, όπως ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι.

Μαγειρέψτε περισσότερο

Το να μαγειρεύετε περισσότερο δεν είναι λάθος. Κάντε μια κατσαρόλα σούπα ή ένα ταψί λαζάνια. Φάτε ένα κομμάτι και καταψύξτε το υπόλοιπο.

Μειώστε το χρόνο προετοιμασίας και καθαρισμού

Αν κόβετε τα λαχανικά ή το κρέας για το σημερινό δείπνο, κόψτε διπλάσια ποσότητα και χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη την επομένη.

Αγοράστε ήδη κομμένα φρούτα ή λαχανικά για τις ημέρες που βαριέστε. ‘Η δοκιμάστε να μαγειρέψετε με έναν φίλοι. Ανταλλάξτε μισό φαγητό από το δικό σας με μισό από το δικό του.

Σχεδιάστε ισορροπημένο γεύμα

Όταν σχεδιάζεστε ισορροπημένα υγιεινά γεύματα

Κάντε τουλάχιστον τα μισά δημητριακά, ολικής άλεσης (σκούρο ρύζι)

Να τρώτε άπαχα κρέατα και άλλες πρωτεΐνες (όσπρια και ψάρι)

Να έχετε πολλά φρούτα και λαχανικά

Χρησιμοποιήστε περισσότερα μπαχαρικά και λιγότερο αλάτι

Οι περισσότεροι από εμάς λαμβάνουμε περισσότερο αλάτι από όσο χρειαζόμαστε. Αντί για αλάτι ενισχύστε τη γεύση των δημιουργημάτων σας με χυμό από φρέσκο λεμόνι, βότανα και μπαχαρικά-όπως δάφνη σχοινόπρασο, τζίντζερ και μουστάρδα ή ξύδι και ελαιόλαδο.

Μικρύνετε τη συνταγή

Δεν έχετε όρεξη να φάτε περισσεύματα; Κόψτε στα 2 τη συνταγή. Διαβάστε μια συνταγή πριν την κόψετε, καθώς ορισμένα υλικά όπως το αυγό είναι δύσκολο να διαιρεθούν. Όταν μειώνετε μια συνταγή μπορεί ενδεχομένως να πρέπει να αλλάξετε το μέγεθος του τηγανιού και να το χρόνο ψησίματος. Η καλέστε φίλους στο σπίτι και στείλτε τους στο σπίτι τους με ότι περισσέψει από το δείπνο.

Αποθηκεύστε την τροφή με ασφάλεια

Διατηρείστε τα περισσέυματα ασφαλή και θρεπτικά χωρίζοντας τα σε ρηχά δοχεία, ενώ είναι ακόμα ζεστά και στη συνέχεια βάλτε στο ψυγείο. Αφήστε χώρο επειδή ο κρύος αέρας χρειάζεται να κυκλοφορεί για να διατηρείται ασφαλής η τροφή.

Αποφύγετε να αποθηκεύετε τα αποφάγια σε παλιά δοχεία. ‘Ιχνη τροφών όπως μαργαρίνη, γιαούρτι ή τυρί μπορούν να παραμείνουν σε αυτά οδηγώντας σε μόλυνση της τροφής.

Να ξαναζεσταίνετε σωστά

Όταν ζεσταίνετε τα τρόφιμα που έχουν απομείνει, για να είναι ασφαλή θα πρέπει η θερμοκρασία να είναι στους 74 βαθμούς.

Ελέγξτε την τροφή σε αρκετά σημεία με ένα θερμόμετρο κρέατος.

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να αφήσει κρύα σημεία όπου μπορούν να επιζήσουν βακτήρια. Γυρίστε την τροφή αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ζεστάματος.

Πειραματιστείτε και διασκεδάστε

Μην κολλάτε στη ρουτίνα. Δοκιμάστε κάτι καινούργιο για να νοστιμέψετε το μενού.

Αγοράστε νέα βιβλία μαγειρικής και κόψτε σελίδες με συνταγές από περιοδικά.

Αγοράστε νέα σε εσάς προϊόντα, σάλτσες ή καρυκεύματα.

Δοκιμάστε πρωινό για δείπνο, εθνική κουζίνα ή φροντίστε τα δικά σας φρέσκα λαχανικά ή βότανα.

Δειπνήστε με φίλους

Δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε και να τρώτε μόνοι σας πάντα. Να καλείτε την οικογένεια, φίλους ή γείτονες μια φορά την εβδομάδα.

Φροντίστε το γεύμα

Όταν είστε μόνοι στο σπίτι για γεύμα, κάντε το να μοιάζει σαν κέρασμα. Στρώστε το τραπέζι με ωραίο τρόπο ή φάτε στη βεράντα. Βάλτε τη μουσική που αγαπάτε. Χρησιμοποιήστε το καλό σας σερβίτσιο και φρέσκα λουλούδια. Χαλαρώστε, εστιάστε στη γεύση και θαυμάστε την ικανότητά σας να μαγειρέψετε καλό υγιεινό γεύμα για έναν.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID