BREAKING NEWS
latest

Πως να «σιδερώσετε» τα ρούχα σας χωρίς σίδερο!


Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς σιδέρωμα! Σίγουρα τσαλακωμένα ρούχα θα σας έρχονται στο μυαλό, αλλά υπάρχουν μερικές τεχνικές που μπορείτε να υιοθετήσετε ώστε τα ρούχα σας να φαίνονται καλοσιδερωμένα, χωρίς καν να χρειαστεί να αγγίξετε το σίδερο και να ανοίξετε την σιδερώστρα.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά κόλπα για τα τσαλακωμένα ρούχα, κάποια από αυτά είναι τόσο δύσκολα που δεν αξίζει ο κόπος. Παρακάτω είναι μερικά κολπάκια ώστε να ισιώνετε τα ρούχα σας χωρίς να χρειαστεί να πιάσετε σίδερο στα χέρια σας.

Ντους ατμού

Ενώ κάνετε το ντους σας, κρεμάστε τα ρούχα σας πάνω στη ράβδο του μπάνιου, ώστε ο ατμός να ισιώσει τα ρούχα. Βεβαιωθείτε ότι η πόρτα του μπάνιου έχει κλείσει καλά, ώστε ο ατμός να μην μπορεί να φύγει. Χρειάζονται τουλάχιστον 15 λεπτά για τον ατμό να «σιδερώσει» τις πτυχώσεις στα ρούχα σας, οπότε ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο μόνο όταν δεν βιάζεστε και θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Στεγνό καθάρισμα

Βρέξτε τις τσαλακωμένες περιοχές με νερό και στη συνέχεια απλά στεγνώστε το σε χαμηλή θερμοκρασία. Αν επιλέξετε να το στεγνώσετε με το καλοριφέρ, κρατήσετε το ύφασμα σε μια μικρή απόσταση ώστε να μην υπερθερμανθεί.

Κρεμάστε τα ρούχα σε μια κρεμάστρα και αφήστε τα να στεγνώσουν

Ακόμη και το άπλωμα θέλει στρατηγική. Κάθε φορά που βγάζετε τα ρούχα από το πλυντήριο, τινάξτε καλά τα και τεντώστε τα πριν τα κρεμάσετε. Έτσι, θα «ξετσαλακωθούν» αρκετά, κάνοντας το σιδέρωμα περιττό. Έπειτα, γυρίστε από την ανάποδη και τοποθετήστε τα μανταλάκια στην περιοχή της μασχάλης, ώστε να μην φαίνονται τα σημάδια από τα «δοντάκια τους» πάνω στα ρούχα. Τα πουκάμισα φροντίστε να τα κρεμάτε σε μία πλαστική ή ξύλινη κρεμάστρα αμέσως μόλις τελειώσει η πλύση. Αν είστε αρκετά γρήγορες, δεν θα χρειαστεί σιδέρωμα!

Πιστολάκι μαλλιών

Άλλος ένας πολύ καλός τρόπος για να ισιώνετε τα τσαλακωμένα ρούχα: το πιστολάκι! Εδώ είναι πώς: πιτσιλίστε λίγο το ρούχο που θέλετε να σιδερώσετε και βάλτε σε λειτουργία το πιστολάκι στη μεσαία ταχύτητα σε μια απόσταση περίπου 2 – 3 εκατοστών. Οι τσαλακώσεις θα εξαφανιστούν!

Χρησιμοποιήστε ξύδι

Γνωρίζατε ότι το λευκό ξύδι μπορεί να «εξαλείψει» τις ρυτίδες από τα ρούχα; Είναι αλήθεια! Βάλτε τα ρούχα στο νερό με άσπρο ξίδι σε αναλογία 20:1 για 10 λεπτά, και μετά πλύνετε τα και απλώστε τα κανονικά. Πέρα από το γεγονός ότι το ξύδι απομακρύνει τους λεκέδες από ιδρώτα και εξουδετερώνει την σκόνη του πλυσίματος, τα ρούχα σας δεν θα είναι τσαλακωμένα.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID