BREAKING NEWS
latest

Με τι κριτήρια πρέπει να επιλέγετε τα σεντόνια σας!


Για χρόνια τώρα, θεωρούμε ότι τα βαμβακερά σεντόνια αλλά και τα σατενοβάμβακα είναι οι καλύτερες επιλογές για να εξασφαλίζουμε έναν άνετο ύπνο. Αυτό επειδή περιέχουν καλής ποιότητας κλωστές και η ύφανσή τους δίνει μια ωραία αίσθηση.

Στην πραγματικότητα όμως αυτά δεν αρκούν για να χαρακτηριστεί ένα σεντόνι καλής ποιότητας. Για να μάθετε τι πρέπει ακριβώς να προσέξετε όταν αγοράζετε σεντόνια, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές.

Σύνθεση

Αυτό είναι το πρώτο κριτήριο με βάση το οποίο πρέπει να επιλέγετε τα σεντόνια σας. Εξετάστε τις προσωπικές προτιμήσεις και το κλίμα της περιοχής στη οποία μένετε και επιλέξτε αναλόγως. 

Για παράδειγμα το μείγμα από βαμβάκι/lyocell απορροφά και απομακρύνει την υγρασία από το σώμα σας, ώστε να παραμένετε στεγνοί κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Τα λινά σεντόνια είναι ιδανικά για τα θερμά κλίματα επειδή είναι δροσερά και πιο ανθεκτικά από το βαμβάκι. Για τα δροσερά κλίματα επιλέξτε ένα φυσικό μονωτικό υλικό όπως το μετάξι που παραμένει ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

Κόμποι ίνας

Κάτι που επίσης πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά των σεντονιών σας είναι οι κόμποι της ίνας. Όσο περισσότεροι είναι ανά τετραγωνικό εκατοστό, τόσο πιο μαλακό και με μεγαλύτερη διάρκεια, είναι το σεντόνι.

Αυτό που συνιστούν οι εκθέτες στους καταναλωτές είναι μεταξύ 200-400 κόμπων προκειμένου να είναι πολύ καλή η ποιότητα του προϊόντος, από 400 κόμπους και άνω η ποιότητα είναι υψηλότερη.

Ύφανση

Η ύφανση καθορίζει τον τρόπο που αισθάνεστε στα σεντόνια. Η ύφανση με περισσότερες οριζόντιες παρά κάθετες κλωστές, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σε σεντόνια από υφάσματα υψηλής ποιότητας, δημιουργούν ανθεκτικά σεντόνια με διάρκεια. 

Αντιθέτως τα σατέν υφάσματα έχουν περισσότερες κάθετες κλωστές παρά οριζόντιες και αυτό είναι πους τους χαρίζει την λαμπερή και μεταξένια αίσθηση, αλλά είναι πιο επιρρεπή στη φθορά του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, όταν η ύφανση είναι χαμηλής ποιότητας, οι πληροφορίες παραλείπονται εντελώς από την ετικέτα.

Χώρα προέλευσης

Ήδη γνωρίζετε τις είδους ύφασμα και ύφανση προτιμάτε. Επόμενο σημαντικό κριτήριο είναι η χώρα προέλευσης. Ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, είναι γνωστές για την ποιότητα των υφασμάτων τους. 

Σημειώστε επίσης ότι το αιγυπτιακό βαμβάκι έχει μακρύτερη κλωστή, είναι πάντα πιο μαλακό και πιο απορροφητικό. Έτσι, ακόμη και ύστερα από πολλά πλυσίματα θα παραμείνει σε καλή κατάσταση.

Τελείωμα

Μερικά σεντόνια ακόμα και μετά από πολλές χρήσεις δεν έχουν εκείνες τις «ρυτίδες» στο τελείωμα, δεν συρρικνώνονται και διατηρούν τη λάμψη τους. Συχνά όμως διάφορες επικίνδυνες ουσίες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν αυτά τε τελειώματα. 

Γι΄αυτό πάντα να αναζητάτε καθαρά και βιολογικά σεντόνια. Είναι καλύτερα για την υγεία όλων μας και must για όσους έχουν ευαίσθητα δέρματα ή αλλεργίες.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID