BREAKING NEWS
latest

Εφαρμογή των Android smartphones σε προειδοποιεί για σεισμό (Video)


Επιστήμονες από το Berkley University δημιούργησαν μία εφαρμογή, η οποία θα ειδοποιεί τους χρήστες Android smartphones όταν πρόκειται να γίνει σεισμός. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του επιταχυνσιόμετρου που έχουν τα smartphones.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα επιταχυνσιόμετρα των smartphones σήμερα είναι πολύ καλύτερα απ’ότι συνήθιζαν να είναι και έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν έναν σεισμό 5 βαθμών Ρίχτερ, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το επίκεντρό του. Οι πιο επικίνδυνοι σεισμοί μπορούν να εντοπιστούν από μεγαλύτερη απόσταση.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, αυτό που κάνει το app να ξεχωρίσει ένα απλό κούνημα στην τσέπη από έναν πραγματικό σεισμό, είναι ένας αλγόριθμος, ο οποίος διαχωρίζει τις καθημερινές κινήσεις από τον σεισμό. Τα δεδομένα στέλνονται σε έναν κεντρικό server και αν το 60% των χρηστών σε μια συγκεκριμένη περιοχή στείλουν δεδομένα την ίδια στιγμή, τότε θα λάβουν ειδοποίηση ότι πρόκειται να γίνει σεισμός.

Όταν οι χρήστες μαθαίνουν ότι πρόκειται να γίνει σεισμός, έστω και 1 λεπτό νωρίτερα, αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει να πάρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις και να σωθούν πολλές ζωές.

Προς το παρόν το app είναι διαθέσιμο μόνο για Android και αναμένεται στο iOS.

Δείτε το βίντεο



Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID