BREAKING NEWS
latest

Τελικά τα... μούσια δεν είναι ανθυγιεινά!


Πριν από λίγο καιρό μία έρευνα που πανεπιστημίου του New Mexico,  χαρακτήρισε τα μούσια ανθυγιεινή ανδρική συνήθεια, κατονομάζοντας τα ως εστία βακτηρίων και μικροβίων και βάζοντας σε σκέψεις τη χιπστερική κοινότητα. 

Τώρα όμως μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει την προηγούμενη και να καταλήξει σε διαφορετικό συμπέρασμα.   

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή που διεξήχθη από αμερικανικό νοσοκομείο, σε 408 επιτελικά στελέχη του, με και χωρίς γενειάδα, διαπιστώθηκε ότι ο φρεσκοξυρισμένος και όχι ο γενειοφόρος ήταν εκείνος που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να φέρει εντερικά μικρόβια MRSA στο πρόσωπο του. 

Κι αυτό γιατί, κατά τους ερευνητές, το ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει μικρο-αποξέσεις και μικρο-κοψίματα που μπορούν αν υποστηρίξουν περισσότερο τον «βακτηριακό αποικισμό και τον πολλαπλασιασμό».   

Τα μικρόβια αυτά που συναντώνται στις τουαλέτες είναι κοινή αιτία απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων, που μπορεί κανείς να κολλήσει κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο.   

Επιπλέον, σύμφωνα με το BBC, ο μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, δόκτωρ Άνταμ Ρόμπερτς, που απολύμανε τα μούσια αρκετών ανδρών και έστειλε τα δείγματα στο University College του Λονδίνου, ανακάλυψε ότι τα βακτήρια που περιείχαν, τα Staphylococcus epidermidis, μπορούσαν να σκοτώσουν τα άλλα, "κακά" βακτήρια και επομένως να αποτελέσουν τη βάση για την παραγωγή νέων αντιβιοτικών. 

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID