BREAKING NEWS
latest

Βαρουφάκης: Υποχωρήσεις ερήμην μου οδήγησαν στα capital controls


Απάντηση στους επικριτές του που τον κατηγορούν ότι ενώ γνώριζε είπε ψέμματα για την επιβολή των capital controls, μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την τότε στάση της. «Μόνον η άνευ όρων παράδοση, μια εβδομάδα πριν, μπορούσε να αποτρέψει την επιβολή τους» αναφέρει ο πρώην ΥΠΟΙΚ μιλώντας στηRealnews.

Τονίζει πάντως ότι τα capital controls μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν είχαν τηρηθεί οι κόκκινες γραμμές της τότε κυβέρνησης ως προς τη λιτότητα και το χρέος. «Δυστυχώς ερήμην μου, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έγιναν υποχωρήσεις στα βασικά ζητήματα (λιτότητα, πρωτογενές και αναδιάρθρωση του χρέους) που έδωσαν στους δανειστές την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν να χρονοτριβούν ως την 30η Ιουνίου, κρίνοντας πως η επιβολή capital controls εκείνη τη στιγμή θα έφερνε τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης μας», προσθέτει.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, λέει πως του έμεινε ένα «γιατί» από τη στάση του. «Όμως αυτή τη στιγμή προέχει όχι το γιατί για το παρελθόν αλλά το τι και το πώς για το μέλλον» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.

Προαναγγέλλει τέλος πως στις αρχές Φεβρουαρίου στο Βερολίνο θα γίνει η παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού κινήματος – δικτύου του.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID