BREAKING NEWS
latest

Η κομπίνα με τα γυρισμένα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα


Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι η αγορά έχει γεμίσει με μεταχειρισμένα που εισάγονται από το εξωτερικό και αυτοκίνητα που προέρχονται από εταιρείες ενοικιάσεων και leasing. 

Μάλιστα το κοντέρ γράφει 50.000 - 60.000 χιλιόμετρα, αλλά στην πραγματικότητα έχουν 150-200.000 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το autotriti, το γύρισμα των χιλιομέτρων γίνεται (με ένα laptop), ηλεκτρονικά και μάλιστα δεν είναι ανιχνεύσιμο.

Τι πρέπει να ξέρετε για να μην την πατήσετε

-Τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αν το αυτοκίνητο είναι στο όνομα κάποιου εμπόρου, ζητείστε οπωσδήποτε την προηγούμενη άδεια. Έτσι θα δείτε αν το αυτοκίνητο ήρθε από το εξωτερικό ή από κάποια εταιρεία ενοικιάσεων ή leasing

-Ελέγξτε το βιβλίο service του αυτοκινήτου

Έτσι θα δείτε πόσα χλμ. Είχε το αυτοκίνητο πριν 3 χρόνια, πριν 2 χρόνια κ.οκ. και αν είναι σωστά συντηρημένο

-Να είσαστε πολύ προσεκτικοί με το βιβλίο service. Βεβαιωθείτε ότι είναι γνήσιο. Αν είναι πολύ καινούριο και οι εγγραφές είναι ομοιόμορφες κλπ., το πράγμα «βρωμάει». Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, αρκετές μάρκες έχουν κεντρικό ηλεκτρονικό αρχείο, με τα χιλιόμετρα και τα service όλων των αυτοκινήτων τους.

-Ελέγξτε το αυτοκίνητο σε δικό σας μηχανικό.

Σάλος και στην Κύπρο

Σε βάρος ανυποψίαστων καταναλωτών φαίνεται να πλουτίζουν επιτήδειοι πωλητές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, και στην Κύπρο.

Η απάτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, αφορά κυρίως μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με πρώτη εγγραφή στην Κύπρο, εισαγόμενα οχήματα, καθώς και οχήματα μακροχρόνιας μίσθωσης και ενοικίασης.
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, το οποίο δέχεται βροχή καταγγελιών έχει ετοιμάσει ήδη προσχέδιο νομοσχεδίου για ποινικοποίηση της εν λόγω απάτης.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, μέσω της χρήσης μηχανογραφικού συστήματος και της πρόσβασης στις βάσεις δεδομένων της Αγγλίας και της Ιαπωνίας, απ' όπου εισάγονται οχήματα,  έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων για περιορισμό του φαινομένου.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID