BREAKING NEWS
latest

Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα


Οι περισσότερες γυναίκες μόλις βγουν από το μπάνιο, το πρώτο πράγμα που κάνουν... είναι να βουρτσίζουν τα μαλλιά τους, όσο είναι ακόμη βρεγμένα. 

Ίσως λοιπόν να αναρωτιέστε, από τον τίτλο του άρθρου γιατί δεν πρέπει να το κάνετε. Η απάντηση είναι απλή: όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη βλάβη. 

Το ζεστό νερό αποδυναμώνει και αφυδατώνει την τρίχα, αφαιρώντας το 1/3 της δύναμής της, με αποτέλεσμα να τα στεγνώνει και με το χτένισμα να γίνονται πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. 

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε; Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα

Αν δεν μπορείτε να περιμένετε και θέλετε επειγόντως να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα ώστε να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, την υγρασία. Είναι προτιμότερο επίσης να τα στεγνώσετε πρώτα 5-10 λεπτά πρώτα με το πιστολάκι και μετά να τα βουρτσίζετε.

Λεπτή τρίχα

Αν έχετε λεπτή τρίχα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές. Οι λεπτές τρίχες μπορούν πιο εύκολα να υποστούν ζημιές συγκριτικά με τα χοντρές. Λεπτές τρίχες σημαίνει ασθενέστερα μαλλιά. Το καλό είναι όμως ότι στεγνώνουν πιο γρήγορα από τα πυκνά μαλλιά, έτσι το διάστημα που πρέπει να περιμένετε είναι λιγότερο.

Οδοντωτή χτένα

Αν πραγματικά βιάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντωτή χτένα. Αυτό θα προκαλέσει λιγότερη ζημιά από την κανονική βούρτσα, αν και η μερική θραύση είναι αναπόφευκτη. Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά, αποφύγετε τις βούρτσες που φριζάρουν υπερβολικά τα μαλλιά και προτιμήστε μία χτένα με δύο «σειρές» από αραιά «δόντια».

Αν πάλι τα μαλλιά σας είναι επιρρεπείς στη σύγχυση και μπλέκονται εύκολα, θα πρέπει πάντα να τα βουρτσίζετε με μια χτένα με αραιά «δοντάκια.» Μπορείτε, μάλιστα, να την χρησιμοποιείτε και καθώς απλώνετε το conditioner, για ακόμα πιο αποτελεσματικό ξεμπέρδεμα.

Ο ασφαλέστερος τρόπος

Σε κάθε περίπτωση, ο ασφαλέστερος τρόπος για να προσεγγίσετε το βούρτσισμα των μαλλιών σας είναι να περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν και στη συνέχεια να τα χτενίσετε από κάτω προς τα πάνω τμηματικά, ώστε να μην τραυματίζεται ο θύλακας της τρίχας.




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID