BREAKING NEWS
latest

Φινλανδία: 800 ευρώ το μήνα σε κάθε πολίτη ως βασικό εισόδημα για την καταπολέμηση της ανεργίας!!!


Σε πολλές λίστες, η Φινλανδία εμφανίζεται ως μία από τις καλύτερες χώρες για να ζει κανείς. Τώρα, ένα σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση, έρχεται να ενισχύσει αυτή την εντύπωση.

Υπό σκέψη είναι να δίνονται 800 ευρώ το μήνα σε κάθε πολίτη, με την παράλληλη κατάργηση όλων των υπόλοιπων επιδομάτων. Μία δημοσκόπηση που έγινε από την υπηρεσία που ετοιμάζει αυτή την πρόταση, το φιλανδικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης, έδειξε ότι υο 69% των πολιτών υποστηρίζει αυτό το πλάνο για το βασικό εισόδημα.

Σύμφωνα με την πρόταση, κάθε ένας πολίτης- άνεργος, εργαζόμενος ή συνταξιούχος- θα λαμβάνει 800 ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο δεν φορολογείται. Πλάνο το οποίο θα κοστίσει στο κράτος 52,2 δισ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η τελική απόφαση για αυτή την πρόταση αναμένεται να ληφθεί το Νοέμβριο του 2016. Στόχος αυτού του σχεδίου είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, διευκολύνοντας τους πολίτες να δεχθούν δουλειές με χαμηλό εισόδημα. Η ανεργία είναι ήδη σε επίπεδο-ρεκόρ για τη χώρα, εν μέρει επειδή αν κάποιος προσληφθεί σε θέση εργασίας με μικρό μισθό ουσιαστικά βγάζει λιγότερα χρήματα από ότι αν ήταν άνεργος και λάμβανε το αντίστοιχο επίδομα. Να σημειωθεί ότι ο μέσος μισθός στη Φινλανδία είναι 3.600 δολάρια, σύμφωνα με την Washington Post.




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID