BREAKING NEWS
latest

Δήμος Αθηναίων: Χριστούγεννα με περισσότερες από 240 εκδηλώσεις


Μια πανδαισία χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε όλες τις συνοικίες της πόλης, έχει ετοιμάσει για τις γιορτές ο δήμος Αθηναίων. 

Με περισσότερες από 240 εκδηλώσεις η Αθήνα γιορτάζει και περιμένει τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, να γιορτάσουν μαζί της - με μουσική, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις και εργαστήρια για παιδιά. Στο κέντρο, στις γειτονιές, στα πολιτιστικά κέντρα, στα μουσεία του δήμου, στον Εθνικό Κήπο, σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και στις δημοτικές κοινότητες της Αθήνας που θα « μαγέψουν» μικρούς και μεγάλους. 

Φέτος για πρώτη φορά ο δήμος Αθηναίων συνεργάζεται και συσπειρώνει γύρω του φορείς της πόλης, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η συμβολή όλων είναι σημαντική για την προβολή του πανανθρώπινου μηνύματος των Χριστουγέννων, που είναι η προσφορά, η ελπίδα και η αλληλεγγύη. Η πλατεία Συντάγματος από σήμερα 8 του μηνός έως τις 27 Δεκεμβρίου, θα αποτελεί το κέντρο της μουσικής με 25 συναυλίες. 

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου με αφετηρία τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα έσοδα από τον οποίο θα διατεθούν στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων. Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν τους μικρούς δημότες και όχι μόνο της Αθήνας, σε περισσότερες από 63 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές. 

Ο Εθνικός Κήπος και η πλατεία Κοτζιά, θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία των παιδικών εκδηλώσεων από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου και από τις 26 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, μυστικές διαδρομές, αλλά και περιπλανήσεις με οδηγό τα αστέρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον Εθνικό Κήπο, ενώ στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν το αστέρι τους και θα φτιάξουν το δικό τους έργο κινούμενης εικόνας. 

Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γιορταστεί και φέτος στο Θησείο με φόντο την Ακρόπολη, και μέσα σ’ ένα μουσικό καταιγισμό-έκπληξη. 

Στην αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτους, στην εξέδρα του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου θα ανέβουν οι Sugahspank! & Swing Shoes, οι Athens Swing Cats και οι Athens Leading Hope, που θα παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς. 

Θα δώσουν τη σκυτάλη στον Πάνο Μουζουράκη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, λίγα λεπτά πριν μας εγκαταλείψει το 2015, θα συναντήσει τον Φίλιππο Πλιάτσικα και θα υποδεχτούν το νέο έτος, με το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων. Την εορταστική βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης. 

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ψυχαγωγία των πολιτών, αποτελούν και φέτος μία δυναμική παρουσία στις γιορτές και συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως το Μάριο Φραγκούλη, τη Μαρίζα Ρίζου, τη Γιώτα Νέγκα, τη Τζίνα Φωτεινοπούλου, κ.α. 

Παρουσιάζοντας  τις αρχές και τους άξονες του εορταστικού προγράμματος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι « η πόλη έχει επίγνωση των δυσκολιών και ξέρει να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο, την επόμενη μέρα. 

Στα δύσκολα άλλωστε αποζητούμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Την συνάφεια με τις συλλογικότητες. Με αυτό που ονομάσθηκε σε αυτήν εδώ την πόλη, στα χρόνια της κλασικής αρχαιότητας δήμος και παραμένει η ψυχή της Αθήνας. Η Αθήνα σας καλεί να γιορτάσουμε μαζί» υπογράμμισε



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID