BREAKING NEWS
latest

Ρωσική Δούμα: "Η Μόσχα έχει δικαίωμα στρατιωτικής απάντησης στην Τουρκία" (Video)


«Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να απαντήσει με στρατιωτικά μέσα στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τo κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν, ενώ ο Β.Ζιρινόφσκυ συνέχισε την ίδια ρητορική λέγοντας πως "Η Τουρκία είναι ο Νο 1 εχθρός της Ρωσίας, να διαλυθεί με ένα πυρηνικό χτύπημα", δηλώσεις που δείχνουν πως η Ρωσία δεν θα αρκεστεί μόνο σε οικονομικά μέτρα!

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι σημερινές δηλώσεις αφού και χτες η Ρωσία προειδοποίησε την Τουρκία με γενικευμένο πόλεμο αν τολμήσει να παραβιάσει τις διεθνείς συνθήκες και κλείσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στα ρωσικά πλοία (δείτε σχετικά εδώ)

"Καλούμε την Τουρκία να να απέχει από οποιαδήποτε μονομερή πράξη παραβίασης των διεθνών κανόνων ελευθερίας της ναυσιπλοίας μέσω των Στενών του Βοσπόρου" ήταν η δήλωση του  σεκπροσώπου του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ, όταν κυκλοφόρησαν φήμες για πιθανή πρόθεση της Τουρκίας να κλείσει τα Στενά για να εμποδίσει ή να καθυστερήσει την ροή ρωσικών εφοδίων στην Συρία.

Όπως μεταδίδει το reuters μιλώντας στην ρουμανική τηλεόραση και συγκεκριμένα στον σταθμό Digi24, o Ναρίσκιν μιλώντας στα ρωσικά με μετάφραση στα ρουμανικά είπε:

«Πρόκειται για μια εκούσια δολοφονία των στρατιωτών μας και αυτή η πράξη πρέπει να τιμωρηθεί», δήλωσε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας Digi24, μιλώντας στα ρωσικά με μετάφραση στα ρουμανικά.

«Γνωρίζουμε αυτούς που το έκαναν και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή, η απάντηση της ρωσικής πλευράς θα ευθυγραμμιστεί απόλυτα με το διεθνές δίκαιο. Και πέρα από αυτό, η Ρωσία έχει επίσης το δικαίωμα στρατιωτικής απάντησης», πρόσθεσε ο Ναρίσκιν ο οποίος παρακολουθούσε μια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου (PABSEC) στο Βουκουρέστι.

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας τόνισε πως ενώ τα οικονομικά μέτρα ενάντια στην Τουρκία σχεδιάζονται, η Μόσχα έχει αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της για να θωρακίσει την ασφάλεια των ρωσικών αεροσκαφών.

«Χτες ενεργοποιήθηκαν (επίσημα) οι αντιαεροπορικοί-αντιβαλλιστικοί πύραυλοι S-400 Triumf, το πιο προηγμένο σύστημα στον κόσμο, για να αυξηθεί η ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών τη στιγμή που οι στρατιωτικές και αεροπορικές μας δυνάμεις καταστρέφουν τρομοκρατικούς στόχους και υποδομές του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους και άλλων οργανώσεων που επιχειρούν στη Συρία», τόνισε ο Ναρίσκιν.

Ο ιδρυτής και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, Vladimir Zhirinovsky, πρότεινε να διαλυθεί η Τουρκία με ένα πυρηνικό χτύπημα σύμφωνα με τον σταθμό"Moscow speaking".

"Η Κωνσταντινούπολη είναι πολύ εύκολο να καταστραφεί: Μόνο μια πυρηνική βόμβα στα Στενά του Βοσπόρου και θα διαλυθεί. Θα δημιουργηθεί ένα τσουνάμι 10-15 μέτρων και η πόλη δεν θα υπάρχει πια..."

"Οι σύμμαχοι της Τουρκίας  δηλαδή το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει καν "δεν θέλουν να πεθάνουν σε μια πυρηνική φωτιά" είπε ο Zhirinovsky και τόνισε πως η Τουρκία είναι ο Νο1 εχθρός της Ρωσίας!

"Αν ήμουν στη θέση των Νταβούτογλου-Ερντογάν και του τουρκικού Γενικού Επιτελείου θα φοβόμουν ένα καταστροφικό χτύπημα στην Τουρκία, μια ηλίθια πράξη και η χώρα τους θα σταματήσει να υπάρχει!



Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID