BREAKING NEWS
latest

Έρευνα «απενοχοποιεί» το junk food


Χαράς ευαγγέλια για τους οπαδούς του λεγόμενου junk food, το οποίο απενεχοποιεί έρευνα του πανεπιστημίου Κορνέλ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, η κατανάλωση «πρόχειρου φαγητού» δεν σχετίζεται με τον Δείκτη Μάζας Σώματος των ατόμων που το προτιμούν, σε ποσοστό 95%.

Ως «junk food» η έρευνα χαρακτηρίζει τα αναψυκτικά, τις τηγανητές πατάτες, τα επιδόρπια, τα γλυκά και τα αλμυρά σνακ, τα οποία και «απενοχοποιεί».

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία 5.000 ατόμων άνω των 18 και ένας εκ των υπευθύνων, ο δρ. David Just, σημείωσε ότι η δαιμονοποίηση των συγκεκριμένων τροφών δεν αποτελεί λύση στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Ανέφερε μάλιστα ότι η «στόχευσή» τους μπορεί να είναι αναποτελεσματική και αντιπαραγωγική, διότι δεν δίνει βάση στη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο πρέπει να εστιάσει στην άσκηση και τη συνολική κατανάλωση τροφών και θερμίδων.

Συνιστούν μάλιστα να ελαττωθεί η κατανάλωση των συνολικών ημερήσιων θερμίδων σε προϊόντα όπως μαγειρικά λίπη, σάλτσες, αλεύρι, δημητριακά, μια και , όπως λένε, τέτοιες τροφές αυξάνουν την κατανάλωση θερμίδων.




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID