BREAKING NEWS
latest

Αμερικανοί επιστήμονες: Το παράδοξο του εμβολίου της γρίπης!


Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν ένα σημαντικό βήμα, αναφορικά με την κατανόηση της δράσης του εμβολίου κατά της γρίπης, των δυνατοτήτων του και της επανάληψης που αυτό πρέπει να έχει.

Οι αρμόδιοι της αμερικανικής κυβέρνησης έμειναν άναυδοι, όταν διαπίστωναν ότι αυτό που θεωρούνταν η βασική προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της γρίπης, είναι και το μεγάλο του μειονέκτημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στο σάιτ του, «για να έχει επιτυχία το εμβόλιο κατά της γρίπης, πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο», όμως οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η επανάληψη του εμβολίου μειώνει την αποτελεσματικότητά τουαναφέρει στο Stat η Helen Branswell.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 328 νοικοκυριά τα οποία κατά την περίοδο 2010-2011 έκαναν εμβόλιο κατά της γρίπης και διαπίστωσαν, προς έκπληξή τους, ότι οι μόνοι άνθρωποι που φαίνεται πως επωφελήθηκαν από το εμβόλιο ήταν αυτοί που δεν το είχαν κάνει την προηγούμενη χρονιά.

Μία ακόμα μεγαλύτερη έρευνα δημοσιοποιήθηκε πέρσι, από την εφημερίδα Clinical Infectious Diseases, όπου εξετάστηκαν πάνω από 7.000 άνθρωποι - για επτά περιόδους γρίπης - κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η προστασία ενάντια της γρίπης ίσχυε μόνο την χρονιά εκείνη όπου γινόταν για πρώτη φορά εμβολιασμός και όχι αν είχε γίνει σε κάποια από τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως «σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο για τους ανθρώπους να εμβολιάζονται κατά την γρίπης από το να μην το κάνουν», αναφέρει ο Dr. Edward Belongia, ένας από τους ερευνητές πίσω από την έρευνα του δείγματος των 7.000 ατόμων.

Μάλιστα και η Clinical Infectious Diseases αναφέρει στην έρευνά της πως "και άλλες έρευνες είναι απαραίτητες" ώστε να είναι έγκυρο το αποτέλεσμα.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID