Σώσε τη σχέση σου... μιλώντας!

0

Η σιωπή λένε είναι χρυσός. Μερικές φορές όμως η σιωπή σκοτώνει. Είναι αυτή η σιωπή που τη χρησιμοποιούμε για να τιμωρήσουμε τον άλλον. 

Και να τον αναγκάσουμε να έρθει να μας ρωτήσει τι συμβαίνει. Και  τότε να ξεσπάσουμε για όλα όσα μας έχουν πειράξει και δεν τα είπαμε και δεν τα κατάλαβε και ο άλλος από μόνος του.

Αυτή όμως η συνομωσία της σιωπής δεν θα επιλύσει κανένα μας πρόβλημα.

Αντίθετα μας απομακρύνει από τον σύντροφό μας, και μας χωρίζει με έναν τρόπο αφού δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να μοιραστούμε μαζί του τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Το πιο πιθανό είναι ο σύντροφός μας να αποθαρρυνθεί απ τη στάση μας, και αν αυτό γίνεται επανειλημμένα, να επιλέξει να μην αντιδρά καθόλου.

Ποια είναι η λύση; Να μιλήσουμε ανοιχτά και ειλικρινά. Να πούμε τι μας πλήγωσε ή τι μας έκανε να νιώσουμε άσχημα, τη στιγμή που συμβαίνει. Να ζητήσουμε διευκρινίσεις αν δεν καταλάβαμε κάτι. Να συζητήσουμε. Στην ουσία να μάθουμε να επικοινωνούμε. Και θα είναι προς όφελος και των δύο

Το είδαμε εδώ

.........................................................................................................................................
loading...


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε like… η κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!