BREAKING NEWS
latest

Οι δανειστές «ξύρισαν» τη ρύθμιση των 12 δόσεων


Όπως αποκάλυψε ο Ε. Τσακαλώτος, οι εκπρόσωποι των δανειστών, που δεν έκρυψαν ποτέ την απέχθεια τους στις πάσης φύσεως ρυθμίσεις οφειλών, απαίτησαν όσοι έχουν υπαχθεί στις 100 δόσεις να μην μπορούν να ρυθμίσουν τις όποιες νέες οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Αυτό που δεν "φώτισε" ο υπουργός Οικονομικών είναι ότι ο συμβιβασμός που τελικά επιτεύχθηκε, είναι πολύ πιθανόν να καταστήσει... όνειρο απατηλό την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, που θα ζοριστούν να εκπληρώσουν τις ογκώδεις υποχρεώσεις των επόμενων μηνών.

Ο συμβιβασμός προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούν εφεξής να υπάγονται στις 12 δόσεις πριν καταστούν οι οφειλές τους ληξιπρόθεσμες, εφόσον υποβάλουν δήλωση αδυναμίας πληρωμής στην εφορία. Εδώ όμως βρίσκεται η δυσάρεστη έκπληξη. Ως τώρα, για να υπαχθεί κάποιος στην πάγια ρύθμιση, έπρεπε να καταστεί πρώτα μια δόση ληξιπρόθεσμη και εν συνεχεία μπορούσε να "σπάσει" και τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 12 δόσεις, συμπληρώνοντας την ειδική ηλεκτρονική ηλεκτρονική φόρμα που υπάρχει στο TAXIS, χωρίς να εξετάζει επί της ουσίας το υπουργείο Οικονομικών αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής.

Αυτό πλέον αλλάζει, αφού για να υπαχθεί κάποιος στις 12 δόσεις θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός των ημερών.

«Δεν μπορεί κάποιος να έχει εισόδημα και καταθέσεις και να δηλώνει αδυναμία πληρωμής» σημειώνει χαρακτηριστικά αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, φανερώνοντας την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να κάνει λιγότερο εύκολη την πρόσβαση στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται πριν ξεσπάσει το νέο κύμα φορολογικών βαρών, αφού πέρα από τις υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του Φόρου εισοδήματος, πέρα από τα Τέλη Κυκλοφορίας, έρχονται ανατροπές στη φορολογική κλίμακα, στη φορολογία ενοικίων, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίες ενεργοποιούνται από τις αρχές του νέου χρόνου.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID