BREAKING NEWS
latest

Το σύνδρομο της πριγκίπισσας - Γιατί οι γυναίκες που το έχουν δεν μπορούν να κάνουν σχέση


Αν έχετε μια ατελείωτη λίστα με προϋποθέσεις που θα έπρεπε να πληροί ο σύντροφός σας (να είναι ψηλός, γυμνασμένος, ξανθός, καλός ακροατής, οικογενειάρχης, σεφ, μάστορας, γενικά ο κύριος τέλειος) και απορρίπτετε όποιον δεν εμπίπτει σε αυτές, τότε πάσχετε από αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν το σύνδρομο της πριγκίπισσας (Prince Charming Syndrome).

Φυσικά, δεν είναι κακό να έχετε απαιτήσεις και στάνταρ στην επιλογή συντρόφου, αλλά αν είστε τόσο αυστηρές, ή έχετε μία πολύ ρομαντική άποψη για το πώς θα έπρεπε να είναι η σχέση σας, τότε είναι μάλλον απίθανο να τη βρείτε, εξηγεί ο ψυχοθεραπευτής Δρ Ρόμπι Λούτβιγκ.

«Όταν οι γυναίκες ωριμάζουν και τα βρίσκουν με τον εαυτό τους, αφήνουν στην άκρη αυτό το πρότυπο του γοητευτικού πρίγκιπα της φαντασίας για να βρουν έναν πραγματικό άνθρωπο που μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες τους αρκετά καλά» εξηγεί ο Λούντβιγκ.

Έτσι, αν δεν έχει κτήματα, δεν έχει το δικό του ιστιοφόρο, ή δεν έχει πάει στα καλύτερα κολέγια, ποιος νοιάζεται; Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι καλύτερες σχέσεις γίνονται ανάμεσα σε άτομα που συνδέονται με άυλα πράγματα.

Η συγγραφέας και ειδική σχέσεων Μάγια Εζράτι, εξηγεί ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ανοιχτές στο να βγουν με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και όχι μόνο με αυτούς που ταιριάζουν στο πρότυπο του «Mr Perfect» που έχουν στο μυαλό τους. Επιπλέον, όσο περισσότερα ραντεβού, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

«Δώστε σε κάποιον δύο τρία ραντεβού για να τον γνωρίσετε λίγο περισσότερο», εξηγεί η Εζράτι. «Αφήστε τον να κάνει γκάφες και ανόητα πράγματα επειδή είναι αγχωμένος και διασκεδάστε το μαζί του. Μην είστε τόσο υπερβολικά επικριτική».

Η ιδιοκτήτρια γραφείο συνοικεσίων Σαμάνθα Ντάνιελς εξηγεί: «Πολλές γυναίκες ψάχνουν κάθε μικρή λεπτομέρεια στον άντρα. Και πολλές φορές, τα κριτήρια τους είναι τόσο αυστηρά που δεν υπάρχει θνητός άνθρωπος να τα πληροί και ως εκ τούτου, η απαιτητική πριγκίπισσα μένει μόνη της».

Είναι σημαντικό οι γυναίκες να είναι πολύ ειλικρινείς με τους εαυτούς τους για το πόσο ευτυχισμένες είναι στην πραγματικότητα στη ζωή τους, πρέπει να είναι καλά με τον εαυτό τους, προσθέτει η Ντάνιελς. «Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν τα πάντα υπό έλεγχο για να είναι ευτυχισμένοι και φοβούνται ότι αν κάτι λείπει, η ζωή τους δεν θα είναι πλήρης. Μερικές γυναίκες μπορεί να φοβούνται ότι αν δεν καταλήξουν με τον πρίγκιπα τους, θα καταλήξουν με κάποιον λάθος άνθρωπο. Αλλά οι σχέσεις δεν είναι μαύρο και άσπρο».

Όπως επισημαίνει: «Κάποιος μπορεί να έχει μια λίστα κριτηρίων που θέλει σε έναν σύντροφο, αλλά όταν συναντήσει κάποιον και ερωτευτεί, πετάει τη λίστα από το παράθυρο. Αυτό λέγεται "χημεία"».

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID