BREAKING NEWS
latest

Η ευφυία είναι αφροδισιακή


Όλοι οι άνθρωποι έχουν κρυφές ή φανερές χάρες, δυνατά σημεία και αντικειμενική ή υποκειμενική ομορφιά. Ωστόσο εκείνο που κάνει ορισμένους ένα τσικ ελκυστικότερους, είναι το να ξέρουν τι ακριβώς θέλουν. 

Ίσως είναι η αυτοπεποίθηση στη ματιά τους ή το βάδισμά τους που είναι πιο σταθερό. Η αποκωδικοποίηση των επιθυμιών είναι υπόθεση αυτογνωσίας και βήμα μεγάλο προς την επιτυχία όσον αφορά την κατάκτησή τους.

Τι είναι περισσότερο ελκυστικό στον άλλον; Ποιο είναι το κριτήριο ώστε να θέλεις ο άλλος να παραμείνει στη ζωή σου; Τι σε φτιάχνει περισσότερο στον ερωτικό σου σύντροφο; Με άλλα λόγια, τι γουστάρεις περισσότερο στο κρεβάτι σου;

Με τους άντρες τα πράγματα είναι απλά. Αιώνιο δίλημμα για κείνους, τουλάχιστον στο μυαλό των γυναικών, έτσι όπως εμείς τους έχουμε αποκωδικοποιήσει, είναι το εξής. Μια όμορφη γυναίκα κι ας είναι και λίγο χαζούλα ή κάτι μέτριο σε εμφάνιση αλλά με δυνατό μυαλό; Εμφάνιση ή μυαλό; Μέχρι πρότινος θα υποστηρίζαμε ότι οι άντρες διαλέγουν το πρώτο. Ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες σήμερα αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να εστιάζουν στο μυαλό μιας γυναίκας και δευτερευόντως σε επιμέρους θέματα εμφάνισης (περιοδικό Psychological Science).

Με τις γυναίκες τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Τουλάχιστον για την πλειοψηφία αυτών. Η εμφάνιση δεν παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο. Ένας νέος όρος (ως προς την επίσημη διατύπωσή του) έρχεται να προστεθεί και να ανατρέψει το κλασικό δίπολο της κορυφής των κριτηρίων των ανδρών. Συναισθηματική νοημοσύνη (EQ). 

Τι θέλουν οι γυναίκες σήμερα από έναν άντρα; Κι αν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο, τι θα διαλέξουν; Ένα εξαιρετικά δυνατό μυαλό ή μια μεγάλη ευαίσθητη καρδιά; Μα και τα δύο, θα πει κανείς. Ωστόσο φαίνεται ουτοπικό το να συναντήσεις ένα τέτοιο συνδυασμό, θέλει τρομερή τύχη και πάλι θα είναι αμφίβολο τ’ ότι ο άλλος διαθέτει και τα δύο στον ίδιο (μεγάλο) βαθμό. Πάντα σε κάτι θα υπερτερεί και αυτό το παραπάνω είναι τελικά αυτό που προτιμάς και αυτό που σε κέρδισε.

Αρκετές γυναίκες διαλέγουν τον άντρα που έχει υψηλό IQ γιατί εκπέμπει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Οι ιδιαίτερα ευφυείς άντρες έχουν εκπληκτικό χιούμορ, είναι φιλόδοξοι, έχουν ελεύθερο πνεύμα, είναι ετοιμόλογοι, φλερτάρουν απίστευτα πρωτότυπα, ελίσσονται εύκολα σε οποιαδήποτε δυσκολία στο διάλογο, ερεθίζουν τ’ αυτιά μας πριν απ’ οτιδήποτε άλλο και η συνέχεια δεν έχει επιστροφή. 

Ένα ευρύ πνεύμα είναι ένα ανοιχτό μυαλό και στο κρεβάτι. Δοκιμάζει πράγματα και επιθυμεί διαρκή ανανέωση. Υψηλός δείκτης ευφυίας συνδέεται επίσης με έντονη σεξουαλικότητα. Οι έξυπνοι άντρες είναι καλύτεροι εραστές. Αλλά είναι και περισσότερο επιρρεπείς στη μονογαμία καθότι ελέγχουν καλύτερα τις ορμές τους (έρευνα στο London School of Economics).

Κάποιες άλλες όμως θα διάλεγαν τον άντρα που έχει υψηλό EQ κι ας έχειμέση νοημοσύνη. Ίσως γιατί αισθάνεται ότι δεν μπορεί εκείνη να ανταποκριθεί σε υψηλές (διανοητικές) ταχύτητες. Ίσως, πάλι, όχι. Κυρίως όμως γιατί έχει ανάγκη την ασφάλεια που θα της προσφέρει ο τύπος που αισθάνεται την κάθε της ανάγκη, θα αναγνωρίζει το κάθε της συναίσθημα, θα δείχνει πάντα ευαισθησία, τρυφερότητα και συναισθηματισμό. Ωστόσο, μόνο αυτό, μερικές φορές δεν είναι πληκτικό;

Εντάξει. Ορισμένοι ιδιαίτερα ευφυείς άντρες μερικές φορές γίνονται ξερόλες. Έχουν την εντύπωση ότι τα ξέρουν όλα. Ότι έχουν πάντα δίκιο. Και το δείχνουν. Ορισμένοι είναι υπερόπτες. Αλαζόνες. Στηρίζονται στη λογική κι ερμηνεύουν τα πάντα μέσω αυτής κι όχι μέσω του συναισθήματος. Ίσως να μην μπορείς να λάβεις τη συναισθηματική σταθερότητα που θέλεις από εκείνους. Ε και; Δεν μπορούν να σου προσφέρουν την κάλυψη που επιθυμείς, όμως εδώ μιλάμε για σεξουαλικότητα και όχι για ασφαλιστήριο ζωής.

Σε μια εποχή που το απόλυτο sex symbol είναι ο Βαρουφάκης και όχι ο Lord Byron, δεν υπάρχει τίποτα πιο αφροδισιακό από ένα κοφτερό μυαλό. Μια δυναμική και αυτόνομη γυναίκα δεν έχει πλέον ανάγκη τόσο από συναισθηματισμό, όσο από το να μην πλήττει ποτέ. Το κριτήριο του να νιώθεις πάντα ασφαλής, όμορφα και άνετα είναι σήμερα κριτήριο για επιλογή σερβιέτας και όχι για την επιλογή ερωτικού συντρόφου. Η οξύνοια και το σπινθηροβόλο πνεύμα αποτελεί ένα από τα απόλυτα κριτήρια ζευγαρώματος.

Γιατί ενίοτε συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο;



Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID