BREAKING NEWS
latest

Οι χειρότερες χώρες για οδήγηση - Στη λίστα και η Ελλάδα!


Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Πόσο μάλλον όταν δεν βρίσκεστε καν στην πατρίδα σας αλλά σε ένα άγνωστο μέρος που δεν γνωρίζετε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Δείτε παρακάτω τις χειρότερες χώρες για οδήγηση σύμφωνα με το αμερικανικό site TheRichest.com. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα...

Βέλγιο


Το Βέλγιο είναι γνωστό για τη χειρότερη κυκλοφορία σε όλη την Ευρώπη. Οι οδηγοί περνούν περίπου 83 ώρες το χρόνο κολλημένοι στην κυκλοφοριακή συμφόρηση. Πολλοί άνθρωποι στην πόλη ζουν πολύ μακριά από την εργασία τους και εκείνοι που ζουν αρκετά κοντά, δεν επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν έχουν κανένα λόγο να χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους για να πάνε στη δουλειά, επειδή οι εργοδότες στο Βέλγιο πληρώνουν λιγότερους φόρους, δίνοντας στους εργαζομένους τους ένα αυτοκίνητο αντί για αύξηση ή επίδομα, το οποίο θα αυξήσει τα οχήματα στους δρόμους.

Αν και η οδήγηση στο Βέλγιο είναι απογοητευτική, οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο και λόγω φθηνού πάρκινγκ. Ένας άλλος λόγος για την φοβερή κίνηση στο Βέλγιο είναι το κακοσχεδιασμένο οδικό δίκτυο.

Τσεχία


Κατά την επίσκεψη στην Τσεχία, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με την οδήγηση λόγω των επικίνδυνων δρόμων. Επειδή οι ταχύτητες οδήγησης είναι πολύ υψηλές, υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων. Οι δρόμοι έχουν επίσης ανώμαλες επιφάνειες και ασυνεπείς σημάνσεις λωρίδων κυκλοφορίας.

Οι νόμοι οδήγησης είναι επίσης, περίεργοι καθώς απαιτούν να έχετε πάντα συγκεκριμένα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας ανά πάσα στιγμή, όπως κουτί πρώτων βοηθειών, ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά αν φοράτε γυαλιά, ένα σύνολο εφεδρικούς λαμπτήρες για τα φώτα πορείας σας και ένα ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας που πρέπει να είναι πράσινο. Ο νόμος αυτός εφαρμόζεται και στους ξένους περιηγητές, ακόμη και αν τα αυτοκίνητά τους είχαν αγορασθεί και έχουν καταχωρηθεί σε άλλες χώρες. Θα πρέπει επίσης να έχετε φώτα πορείας, μέρα και νύχτα.

Αμερική


Αν και είναι μια τεράστια χώρα και είναι δύσκολο να γενικεύσουμε τις οδικές συνθήκες, συνολικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μέρος για οδήγηση. Πάνω από 50% των θανατηφόρων ατυχημάτων στη χώρα προκαλούνται από κακοσχεδιασμένους αυτοκινητόδρομους και οδικές συνθήκες. Αυτό σε συνδυασμό με την οδήγηση υπό μέθη, υπερβολική ταχύτητα και χωρίς ζώνη ασφαλείας, προκαλεί περισσότερα ατυχήματα.

Κάθε χρόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αριθμούν 22.000 θανάτους από τροχαία. Αυτό κοστίζει στη χώρα περίπου 217.500 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, υπάρχουν 42.000 θάνατοι που οφείλονται σε τροχαία ατυχήματα. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην απόκτηση της χρηματοδότησης για να δημιουργηθούν καλύτεροι δρόμοι για όλους τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ελλάδα


Η Ελλάδα έχει ένα μείγμα από καινούργιες εθνικές οδούς και παλιούς δρόμους. Οι τελευταίοι αποτελούνται από λιθόστρωτα μονοπάτια και χωματόδρομους, που προκαλούν απρόβλεπτες συνθήκες οδήγησης σε όλη τη χώρα. Η διακύμανση των ταχυτήτων στους δρόμους προκαλεί την πλειοψηφία των ατυχημάτων.

Οι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν σωστή οδηγική συμπεριφορά. Επίσης δεν βοηθάει και η οδική σήμανση, ειδικά για αυτούς που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα. Εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε σε επαρχιακούς δρόμους, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι περισσότεροι ντόπιοι οδηγούν 40-50 χλμ / ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας.

Νότια Κορέα


Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Νότια Κορέα, να είστε προετοιμασμένοι για τις τρομακτικές συνθήκες οδήγησης. Εκεί, ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας εκλαμβάνεται κυρίως ως σύσταση παρά ως απαίτηση και οι Κορεάτες προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους είναι ικανοί να ανέβουν με το αυτοκίνητο μέχρι και σε πεζοδρόμια. Οι Κορεάτες οδηγοί δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις λωρίδες και στα σήματα. Η κίνηση σε αυτή τη χώρα είναι σαν ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι Tetris.

Τουρκία


Οι τουρίστες οδηγοί στην Τουρκία πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί επειδή είναι τόσο διαφορετική από τις άλλες χώρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Τουρκία δεν φαίνεται να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την οδήγηση καθώς ακούν δυνατά μουσική και οδηγούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Περίπου ένα εκατομμύριο ατυχήματα καταγράφηκαν το περασμένο έτος.

Στις αγροτικές περιοχές, οι δρόμοι είναι κακοί με λακκούβες και εξογκώματα. Για να πάρετε άδεια να οδηγήσετε στην Τουρκία, όταν έρχεστε από άλλη χώρα είναι σχεδόν αδύνατο και οι αστυνομικοί είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί.

Ρωσία


Το καλοκαίρι στη Ρωσία είναι η μόνη εποχή που οι δρόμοι θεωρούνται σχετικά ασφαλείς. Η βροχή την άνοιξη προκαλεί ολίσθηση στους δρόμους, όπως και ο παγετός το φθινόπωρο. Τους χειμερινούς μήνες ο πάγος και το χιόνι κάνει την οδήγηση σε αυτή τη χώρα επικίνδυνη. Οι οδικές συνθήκες, ο υπερπληθυσμός καθώς και η συνεχής κυκλοφοριακή συμφόρηση, δημιουργούν μια αγχωτική εμπειρία οδήγησης στη Ρωσία.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID