BREAKING NEWS
latest

7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κάθε βράδυ στον εαυτό σας


Καθημερινά, λύνουμε προβλήματα και απαντάμε σε ερωτήσεις συναδέλφων, φίλων και ανθρώπων μέσα από την οικογένειά μας, αλλά ξεχνάμε να θέσουμε σημαντικές ερωτήσεις στους ίδιους μας τους εαυτούς. 

Ακολουθούν επτά ερωτήσεις που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να έχετε μία πιο θετική θεώρηση της ημέρας που πέρασε αλλά και θα σας βοηθήσει να έχετε μία πιο επιτυχημένη αυριανή μέρα.

«Τι έμαθα σήμερα;»

Μπορεί να μην είστε πλέον στο σχολείο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάτε να μαθαίνετε συνεχώς πράγματα. Για την ακρίβεια, έρευνες έχουν δείξει ότι το να κυνηγά κανείς τη γνώση όσο μεγαλώνει τον βοηθά στο να έχει μία καλύτερη ζωή. Μπορεί να είναι μερικές λέξεις σε μία νέα γλώσσα ή πως να λειτουργείτε τη νέα καφετιέρα που πήρατε στη δουλειά, σημασία έχει κάθε μέρα να ξέρετε κάτι παραπάνω από την προηγούμενη.

«Πώς νιώθω;»

Η ψυχική μας υγεία πρέπει να είναι προτεραιότητα. Είναι σημαντικό να είμαστε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά υγιείς. Δώστε έμφαση στον τρόπο που αισθάνεστε και στις αλλαγές διάθεσης που έχετε, αφού οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας, ειδικά αν δεν λύνονται, επηρεάζουν τη συμπεριφορά σας.

«Πώς έκανα τους ανθρώπους γύρω μου να νιώθουν;»

Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε στους γύρω σας λέει πολλά για τον εαυτό σας. Πλησιάστε τους ανθρώπους με συμπόνια, αυθεντικότητα και καλοσύνη και θα δείτε θετικά αποτελέσματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γενναιοδωρία προς τους άλλους βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ατόμου.

«Τι μπορώ να κάνω καλύτερα αύριο;»

Κανείς δεν είναι τέλειος. Τα λάθη, μικρά ή μεγάλα, είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, αλλά είναι σημαντικό να μπορεί να αναγνωρίζει κανείς τα εμπόδια και να θέτει στόχους για το μέλλον. Με άλλα λόγια, πρέπει να κάνετε την αποτυχία, φίλη σας.

«Για ποιο πράγμα είμαι ευγνώμων σήμερα;»

Η ευγνωμοσύνη δεν είναι μία αόριστη έννοια. Έρευνες έχουν δείξει ότι γράφοντας τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες μπορεί να οδηγήσει σε πιο δυνατές σχέσεις, καλύτερη ποιότητα ύπνου και περισσότερη ευτυχία.

«Πόσο στρες βίωσα σήμερα;»

Η επαγγελματική εξουθένωση είναι ύπουλη και μπορεί να καταστρέψει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα του ατόμου. Ορισμένες φορές, χρειάζεται να εξετάζουμε με κριτικό πνεύμα τη ζωή μας και να αντιλαμβανόμαστε εάν είμαστε κουρασμένοι, πριν να είναι πολύ αργά.

«Τι με έκανε να χαμογελάσω;»

Σε όλους αξίζει να κλείνει η μέρα τους με μία χαρούμενη σκέψη. Σκεφτείτε πόσο καλύτερα θα κοιμάστε εάν πηγαίνετε για ύπνο με θετικές σκέψεις. Ειδικά, εάν η μέρα σας δεν ήταν καλή, μία τέτοια σκέψη θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID